Prostreno.cz

Candát v omáčce z bílého vína

Rybí maso je nejen zdravé, ale dobře připravené má i skvělou chuť.

Ohodnotit
(10 hlasů)
sun
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 516 kJ / 123 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy6g
tuky8g

Ingredience na

  • 1 ks filety candáta, nebo okouna
  • 3 lžíce másla
  • 1 hrst bylinek - například: kopr, meduňka, nebo estragon
  • 3 špetky soli a pepře
  • Na omáčku
  • 5 lžic citronové šťávy
  • 200 ml rybího vývaru
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce studeného másla

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravte omáčku: do rendlíku nalijte víno, rybí vývar a vařte, až se tekutiny zredukují na polovinu.
  2. Do omáčky vmíchejte kukuřičný škrob rozmíchaný se 2 lžícemi vody a vařte 5 minut.
  3. Omáčku dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem, nakonec do omáčky vmíchejte studené máslo.
  4. Rybí filé osolte a jen lehce orestujte na másle, na plátky filé položte vybrané bylinky a filé stočte, takto připravené filé vložte do omáčky a nechte 5 - 10 minut (podle velikosti porce) na mírném ohni dusit.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    20,80g
  • Sacharidy:

    103,20g
    • Cukry:

      3,60g
  • Tuky:

    165,30g
  • Vláknina:

    2,00g

Aktivita pro spálení: 123 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

36

minut uklízení



Podobné recepty

Tilapie na oreganu

(20 hlasů)
40min
756 kJ

Domácí rybí nugety

(23 hlasů)
35min
557 kJ

Candát s fenyklovým salátem

(29 hlasů)
35min
627 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Candát v omáčce z bílého vína

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat