Pečené kotlety s růžičkovou kapustou
Vepřové kotlety pečené se zeleninou.
-
1h a 20min
20min příprava
60min vaření
-
438 kJ / 104 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy7g
tuky6g
Ingredience na
- 4 ks
vepřových kotlet s kostí
- 2 lžíce
celozrnné hořčice
- 2 lžíce
javorového sirupu
- 3 špetky
soli a pepře
- 4 lžíce
řepkového oleje
- 12 ks
růžičkové kapusty
- 1 ks
sladké brambory
- batát
- 1 lžíce
čerstvé šalvěje
- nasekané
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- V malé misce smíchejte hořčici a javorový sirup.
- Kotlety osolte a opepřete.
- V pánvi vhodné do trouby orestujte na oleji na čtvrtiny nakrájenou růžičkovou kapustu, oloupanou, na kostky nakrájenou bramboru a 2 minuty restujte, orestovanou zeleninu dejte do misky.
- Na stejné pánvi orestujte vepřové kotlety.
- K opečeným kotletám přidejte orestovanou zeleninu, posypte šalvěji, kotlety potřete připraveným javorovým sirupem s hořčicí a pečte v troubě předehřáté na 180 °C až je maso měkké, podle potřeby podlijte vodou, nebo vývarem.