Prostreno.cz

Pečené kotlety s růžičkovou kapustou

Vepřové kotlety pečené se zeleninou.

Ohodnotit
(16 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 438 kJ / 104 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy7g
tuky6g

Ingredience na

  • 4 ks vepřových kotlet s kostí
  • 2 lžíce celozrnné hořčice
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 3 špetky soli a pepře
  • 4 lžíce řepkového oleje
  • 12 ks růžičkové kapusty
  • 1 ks sladké brambory - batát
  • 1 lžíce čerstvé šalvěje - nasekané

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. V malé misce smíchejte hořčici a javorový sirup.
  3. Kotlety osolte a opepřete.
  4. V pánvi vhodné do trouby orestujte na oleji na čtvrtiny nakrájenou růžičkovou kapustu, oloupanou, na kostky nakrájenou bramboru a 2 minuty restujte, orestovanou zeleninu dejte do misky.
  5. Na stejné pánvi orestujte vepřové kotlety.
  6. K opečeným kotletám přidejte orestovanou zeleninu, posypte šalvěji, kotlety potřete připraveným javorovým sirupem s hořčicí a pečte v troubě předehřáté na 180 °C až je maso měkké, podle potřeby podlijte vodou, nebo vývarem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečené kotlety s růžičkovou kapustou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat