Prostreno.cz

Plněná vepřová panenka

Plátky vepřového masa plněné sušenými rajčaty a anglickou slaninou.

Ohodnotit
(25 hlasů)
  • 1h a 10min

    20min příprava

    50min vaření

  • 1027 kJ / 245 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy6g
tuky21g

Ingredience na

  • 700 g vepřové panenky
  • 8 plátků anglické slaniny
  • 8 lžiček sušených rajčat - nasekaných
  • 8 lístků čerstvé bazalky
  • 3 špetky soli a pepře - podle chuti
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička medu
  • 1/2 kostky hovězího vývaru
  • 500 ml vody
  • 1 ks bobkového listu
  • 2 lžíce tmavé instantní jíšky
  • Na smažení
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  1. V teplé vodě rozmíchejte ½ kostky vývaru a med.
  2. Maso nakrájejte na 8 plátků a dlaní je rozklepejte, maso osolte a opepřete.
  3. Na každý plátek položte plátek slaniny, lžičku rajčat a lístek bazalky.
  4. Maso srolujte, sepněte párátky a orestujte ze všech stran na oleji s máslem.
  5. K masu přidejte nasekaný česnek, připravenou vodu, bobkový list a duste, až je maso měkké.
  6. K masu vmíchejte instantní jíšku a vařte 5 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněná vepřová panenka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat