Prostreno.cz

Vepřové soté

Vepřové kostky s žampiony na červeném víně.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 549 kJ / 131 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy5g
tuky8g

Ingredience na

  • 700 g vepřové kýty, nebo panenky
  • 3 špetky soli a pepře
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce oleje
  • 8 ks velkých žampionů
  • 1 ks cibule
  • 150 ml červeného vína - například Marsala
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 2 lžíce čerstvé petrželky - nasekané
  • Na obalení
  • 3 - 4 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na větší kostky osolte, opepřete a obalte v mouce.
  2. V pánvi na rozehřátém másle s 1 lžíci oleje maso opečte doměkka, měkké maso vyndejte na talíř.
  3. Na pánev přidejte olej, nakrájené houby, nakrájenou cibuli a duste přibližně 4 minuty. Podle chuti osolte a opepřete.
  4. Ve vývaru rozšlehejte 1 lžíci mouky a houby zalijte, přidejte víno a vařte 5 minut, dochuťte citronovou šťávou.
  5. Do omáčky vložte maso, prohřejte a podávejte posypané petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    53,69g
  • Sacharidy:

    192,48g
    • Cukry:

      7,80g
  • Tuky:

    199,92g
  • Vláknina:

    10,72g

Aktivita pro spálení: 131 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

39

minut uklízení



Podobné recepty

Kotlety s čerstvými fíky

(13 hlasů)
1h a 10min
754 kJ

Grilované vepřové kotlety

(16 hlasů)
30min
962 kJ

Plněné kapustové listy

(15 hlasů)
1h a 35min
633 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřové soté

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat