Prostreno.cz

Játra s jablky

Vepřová játra s dýni a jablky.

Ohodnotit
(18 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 547 kJ / 130 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy7g
tuky8g

Ingredience na

  • 450 g vepřových jater
  • 3 špetky soli a pepře
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce másla
  • 2 ks menších jablek
  • 150 ml jablečné šťávy
  • 250 g dýně hokaido

Postup přípravy

  1. V rendlíku rozehřejte 2 lžíce másla, přidejte na kostičky nakrájenou dýni, zalijte jablečnou šťávou a duste 15 minut.
  2. Přidejte na kostičky nakrájená jablka a duste ještě 5 minut. Dýně, ani jablka by neměly být hodně měkké.
  3. Na dvou lžících oleje a jedné lžíci másla orestujte doměkka na pátky nakrájená játra.
  4. Hotová játra osolte a opepřete.
  5. Játra podávejte s podušenou dýni a jablky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    23,30g
  • Sacharidy:

    33,80g
    • Cukry:

      22,80g
  • Tuky:

    184,00g
  • Vláknina:

    2,00g

Aktivita pro spálení: 130 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení



Podobné recepty

Játra v hořčičné omáčce

(10 hlasů)
40min
624 kJ

Telecí játra s cibulí

(9 hlasů)
30min
459 kJ

Pikantní kuřecí játra

(11 hlasů)
45min
563 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Játra s jablky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat