Prostreno.cz

Játra v hořčičné omáčce

Játra dušená v jemné omáčce.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 624 kJ / 149 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy6g
tuky9g

Ingredience na

  • 500 g vepřových nebo telecích jater
  • 2 ks cibule
  • 150 ml hovězího vývaru
  • 80 ml smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • 2-3 lžíce hořčice
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Očištěná játra nakrájejte na silnější plátky, na oleji játra pomalu orestujte a posypte pepřem.
  2. Oloupanou cibuli jemně nakrájejte a na másle nechte zesklovatět.
  3. Přidejte mouku, kterou orestujte dozlatova.
  4. Přidejte vývar a za stálého mícháni přiveďte k varu.
  5. Přidejte tymián, hořčici, smetanu a játra. Poduste na mírném ohni 5-10 minut.
  6. Nakonec vše podle chuti osolte a hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    54,32g
  • Sacharidy:

    192,10g
    • Cukry:

      15,00g
  • Tuky:

    230,95g
  • Vláknina:

    46,00g

Aktivita pro spálení: 149 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení



Podobné recepty

Kuřecí dušená játra

(8 hlasů)
35min
625 kJ

Játra na majoránce

(9 hlasů)
1h a 10min
575 kJ

Čerstvá jatýrka na šalvěji

(7 hlasů)
35min
377 kJ
Více receptů

Celkem 6 komentářů

verrca
27.05.2016
hedvika
01.05.2016
heenna
22.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Játra v hořčičné omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat