Prostreno.cz

Celerová polévka

Krémová celerová polévka s fenyklem a zakysanou smetanou.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 649 kJ / 155 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy11g
tuky12g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Oloupaný celer nakrájejte na kostky (1x1cm) nasypte je na plech vyložený pečícím papírem, pokapejte olivovým olejem a dejte na 20 minut do trouby předehřáté na 180 °C, kostky občas promíchejte.
  2. Mezitím ve velkém hrnci nechte na oleji zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek.
  3. Přidejte očištěný, nakrájený fenykl a duste přibližně 5 minut.
  4. Přidejte pečený celer, bobkový list, zalijte vývarem a vařte 20 minut.
  5. Vyndejte bobkový list a polévku rozmixujte ponorným mixérem. Podle chuti osolte a opepřete.
  6. Podávejte ozdobené petrželovým olejem a zakysanou smetanou.
  7. Petrželový olej: Petržel postupně rozmixujte s olejem a podle chuti osolte. Pokud chcete mít velmi jemný olej, nechte ho odkapat na sítku.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Celerová polévka

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat