Prostreno.cz

Celerová polévka

Krémová celerová polévka s fenyklem a zakysanou smetanou.

02.03.2016 lanvin
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

563 kJ / 134 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupaný celer nakrájejte na kostky (1x1cm) nasypte je na plech vyložený pečícím papírem, pokapejte olivovým olejem a dejte na 20 minut do trouby předehřáté na 180 °C, kostky občas promíchejte.
  2. Mezitím ve velkém hrnci nechte na oleji zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek.
  3. Přidejte očištěný, nakrájený fenykl a duste přibližně 5 minut.
  4. Přidejte pečený celer, bobkový list, zalijte vývarem a vařte 20 minut.
  5. Vyndejte bobkový list a polévku rozmixujte ponorným mixérem. Podle chuti osolte a opepřete.
  6. Podávejte ozdobené petrželovým olejem a zakysanou smetanou.
  7. Petrželový olej: Petržel postupně rozmixujte s olejem a podle chuti osolte. Pokud chcete mít velmi jemný olej, nechte ho odkapat na sítku.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    36,52 g
  • Sacharidy:

    245,14 g
    • Cukry:

      17,81 g
  • Tuky:

    302,98 g
  • Vláknina:

    50,42 g

Aktivita pro spálení:

545 kcal
68

minut jízdy na kole

51

minut běhu

162

minut uklízení





Podobné recepty

Špenátová polévka

(20 hlasů)
30min
285 kJ

Rajčatová polévka s krevetami

(18 hlasů)
35min
312 kJ

Polévka z kukuřice

(24 hlasů)
45min
307 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

zakysaná smetana

193 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T20 g

bobkový list

313 kcal / 100g
B7 g
S74 g
T8 g

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Celerová polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba