Prostreno.cz

Rybí plátky v pivním těstíčku

Kousky ryby v křupavém těstíčku, podávejte nejlépe s bramborovou kaší.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 3h a 10min

    2h a 40min příprava

    30min vaření

  • 669 kJ / 160 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy9g
tuky8g

Ingredience na

  • 800 g rybích plátků - okoun, pstruh aj.
  • 5 špetek soli
  • 5 špetek mletého pepře
  • K podávání
  • 1 svazek petrželky
  • 1 ks citrónu
  • Na smažení
  • 80 ml oleje
  • Na těsto
  • 180 g hladké mouky
  • 1 špetka soli
  • 300 ml piva
  • 1 lžíce oleje
  • 2 ks vajíček

Postup přípravy

  1. Mouku, sůl, pivo, olej a žloutky utřete na hladké těstíčko, které nechte 2 - 3 hodiny odpočinout.
  2. Těsně před upotřebením vmíchejte do těstíčka tuhý sníh z bílků.
  3. Očištěné rybí plátky potřete solí, pepřem, postupně je namáčejte v připraveném těstíčku a smažte v horkém oleji.
  4. Podávejte s kouskem citrónu a snítkami petrželky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí plátky v pivním těstíčku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat