Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Halibut s jemnou petrželovou zálivkou

sun
21hlasů
Hodnotit

40min

15min příprava

25min vaření

819 kJ

energetická hodnota na 100g

260 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:15g tuky2g sacharidy9g bílkoviny

Jednoduše upravená, dietní a zdravá ryba.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 4 porce halibuta á 200 g
  • 2 lžičky hladké mouky
  • 150 ml suchého bílého vermutu
  • 40 ml citronové šťávy
  • 1 svazek hladkolisté petržele
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 4 lžíce másla
  • 4 lžíce řepkového oleje
  • 5 špetek soli
  • 2 špetky mletého bílého pepře

Postup přípravy

  • Ze 2 lžic másla a mouky připravte světlou jíšku, zalijte ji vermutem a míchejte 2 minuty.
  • Přidejte citronovou šťávu, hořčici a za stálého míchání poduste 5 minut.
  • Podle chuti osolte, opepřete a nakonec vmíchejte nasekanou petržel.
  • Porce ryby osolte a opečte na oleji s máslem.
  • Ryby podávejte přelité petrželovou zálivkou.
TIP:

Můžete použít půl svazku petržele a ½ svazku kerblíku, nebo estragonu, nebo jiné oblíbené bylinky.

Čokoládový koláč sypaný ořechy

Čokoládový koláč sypaný ořechy

1h a 45min 1390kJ 220 Kč

Podobné recepty

Treska s medovou glazurou

Treska s medovou glazurou

12 hlasů
50min 349 kJ 85 Kč
Ryba s pomerančovou kůrou

Ryba s pomerančovou kůrou

17 hlasů
45min 581 kJ 95 Kč
Losos s orestovaným česnekem

Losos s orestovaným česnekem

24 hlasů
40min 1224 kJ 170 Kč
Rybí karbanátky

Rybí karbanátky

28 hlasů
55min 820 kJ 95 Kč
Špízy ze pstruha

Špízy ze pstruha

31 hlasů
2h a 40min 268 kJ 120 Kč
Ryba pečená s pórkem

Ryba pečená s pórkem

13 hlasů
50min 785 kJ 210 Kč

Články nejen o vaření