Prostreno.cz

Halibut s jemnou petrželovou zálivkou

Jednoduše upravená, dietní a zdravá ryba.

Ohodnotit
(21 hlasů)
sun
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 819 kJ / 195 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy2g
tuky15g

Ingredience na

  • 4 porce halibuta á 200 g
  • 2 lžičky hladké mouky
  • 150 ml suchého bílého vermutu
  • 40 ml citronové šťávy
  • 1 svazek hladkolisté petržele
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 4 lžíce másla
  • 4 lžíce řepkového oleje
  • 5 špetek soli
  • 2 špetky mletého bílého pepře

Postup přípravy

  1. Ze 2 lžic másla a mouky připravte světlou jíšku, zalijte ji vermutem a míchejte 2 minuty.
  2. Přidejte citronovou šťávu, hořčici a za stálého míchání poduste 5 minut.
  3. Podle chuti osolte, opepřete a nakonec vmíchejte nasekanou petržel.
  4. Porce ryby osolte a opečte na oleji s máslem.
  5. Ryby podávejte přelité petrželovou zálivkou.

TIP:

Můžete použít půl svazku petržele a ½ svazku kerblíku, nebo estragonu, nebo jiné oblíbené bylinky.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    47,70g
  • Sacharidy:

    165,00g
    • Cukry:

      10,00g
  • Tuky:

    198,10g
  • Vláknina:

    33,00g

Aktivita pro spálení: 195 kcal

24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

58

minut uklízení



Podobné recepty

Treska s medovou glazurou

(13 hlasů)
50min
348 kJ

Ryba s pomerančovou kůrou

(17 hlasů)
45min
552 kJ

Losos s orestovaným česnekem

(24 hlasů)
40min
1167 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Halibut s jemnou petrželovou zálivkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat