Prostreno.cz

Domácí paštika

Domácí paštika vás dostane, příprava vyžaduje trochu více času, ale rozhodně se vyplatí.

Ohodnotit
(21 hlasů)
  • 2h a 55min

    25min příprava

    2h a 30min vaření

  • 923 kJ / 220 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy2g
tuky19g

Ingredience na

  • 600 g mletého vepřového masa - libového
  • 200 g kuřecích jater - drobně nasekaných
  • 1 ks vejce
  • 1 ks malé cibule - jemně nakrájená
  • 2 lžičky mletého česneku
  • 6 ks černých oliv - nasekaných
  • 40 g kachního tuku
  • 1 hrst vlašských ořechů - jemně nasekaných
  • 2 špetky rozmarýnu
  • 2 špetky tymiánu
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 200 g plátků anglické slaniny

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience řádně promíchejte, podle chuti osolte a opepřete.
  2. Zapékací formu vyložte plátky anglické slaniny a naplňte připravenou směsí.
  3. Formu zabalte do alobalu a položte na vyšší plech, nebo pekáč s vodou, která sahá do 1/3 zapékací formy.
  4. Pečte v troubě při 95 °C přibližně 2,5 hodiny.
  5. Po upečení nechte zchladnout, vyndejte z formy a krájejte na plátky.

TIP:

Pokud nemáte rádi olivy, můžete je vynechat.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Domácí paštika

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat