Prostreno.cz

Pečená jehněčí kýta s česnekem

Velmi jednoduchý a výborný velikonoční recept na přípravu jehněčí kýty.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 2h a 45min

    15min příprava

    2h a 30min vaření

  • 963 kJ / 230 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny17g
sacharidy4g
tuky15g

Ingredience na

  • 1,7 kg jehněčí kýty s kostí
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce mořské soli
  • 5 palic česneku - horizontálně rozpůlených
  • 1 svazek čerstvého rozmarýnu
  • 500 ml vody

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Očištěnou kýtu potřete olejem, řádně osolte a sůl vmasírujte do masa.
  3. Dejte maso do pekáče, obložte česnekem, rozmarýnem a podlijte 250 ml vody. Pečte přiklopené alobalem 1 hodinu.
  4. Vyjměte z trouby, podlijte dalšími 250 ml vody, opět zakryjte a pečte další hodinu.
  5. Pak sejměte alobal a pečte ještě 30 minut, až bude maso téměř odpadávat od kosti.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,00g
  • Sacharidy:

    97,10g
    • Cukry:

      1,00g
  • Tuky:

    135,38g
  • Vláknina:

    45,00g

Aktivita pro spálení: 230 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

68

minut uklízení



Podobné recepty

Jehněčí kýta v kokosovém mléce

(20 hlasů)
1h a 35min
808 kJ

Dušené jehněčí koleno

(10 hlasů)
2h a 20min
1231 kJ

Jehněčí s červeným vínem

(17 hlasů)
2h a 0min
701 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Domácí granola

(2 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pečená jehněčí kýta s česnekem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat