Prostreno.cz

Dušené jehněčí koleno

Jehněčí kolena na červeném víně, dušená v troubě.

Ohodnotit
(10 hlasů)
sun
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 1099 kJ / 262 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy6g
tuky24g

Ingredience na

  • 50 ml řepkového oleje
  • 2 ks jehněčích kolen
  • 1 hrst piniových oříšků
  • 1 ks cibule
  • 1 kostka šťávy k hovězímu masu
  • 200 ml červeného vína
  • 120 ml teplé vody
  • 1a1/2 lžíce sušeného tymiánu
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 špetka soli a pepře

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Ve velké pánvi s rozehřátým olejem opečte ze všech stran jehněčí kolínka.
  3. Maso vložte do pekáčku, osolte a opepřete, přidejte oříšky a jemně pokrájenou cibuli.
  4. V teplé vodě rozmíchejte kostku hovězí šťávy, rajský protlak a přidejte k masu.
  5. Přelijte červeným vínem, posypte tymiánem a přikryté pečte 1 a ½ až 2 hodiny. Podle potřeby podlévejte vínem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené jehněčí koleno

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat