Prostreno.cz

Jehněčí kotleta na rozmarýnu

K velikonocům patří jehněčí maso.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 946 kJ / 226 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny17g
sacharidy4g
tuky16g

Ingredience na

  • 1 kg jehněčí kotlety v celku
  • 3 lžíce oleje
  • 150 g slaniny
  • 500 ml vývaru - může být i z kostky
  • 1 ks velké cibule
  • 1 svazek rozmarýnu
  • 1 palice česneku
  • 4 špetky mletého pepře
  • 6 špetek soli

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájejte na kostičky a nasypte na dno pekáčku.
  2. Přidejte oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli, vložte očištěné maso, které předtím zprudka zatáhněte po obou stranách na pánvi (asi 2 minuty z každé strany), pak maso potřete částí česneku rozetřeného se solí.
  3. Zbylý česnek rozložte kolem masa, přidejte větvičky rozmarýnu, vše ještě trochu osolte, opepřete a podlijte vývarem.
  4. Pekáček zakryjte, vložte do trouby vyhřáté na 140 °C a pečte 40 minut.
  5. Hotové maso vyjměte a udržujte v teple.
  6. Šťávu v pekáčku prudce svařte a zredukujte na polovinu.
  7. Maso nakrájejte na jednotlivé kotlety a podávejte přelité šťávou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    88,40g
  • Sacharidy:

    178,70g
    • Cukry:

      14,34g
  • Tuky:

    174,73g
  • Vláknina:

    71,00g

Aktivita pro spálení: 226 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

67

minut uklízení



Podobné recepty

Jehněčí kotleta s cizrnou

(11 hlasů)
2h a 20min
1034 kJ

Jehněčí medailonky s malinovým přelivem

(16 hlasů)
30min
1053 kJ

Jehněčí kýta v kokosovém mléce

(20 hlasů)
1h a 35min
808 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kotleta na rozmarýnu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat