Prostreno.cz

Krémová polenta se sýrem

Zkuste do svého jídelníčku zařadit polentu,je velmi sytá, proto vám k zahnání chuti i hladu postačí malá porce. Je bohatá na vlákninu, bílkoviny, vitamíny i minerály.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 30min

    10min příprava

    20min vaření

  • 451 kJ / 107 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy10g
tuky5g

Ingredience na

  • 500 ml horké vody
  • 630 ml mléka
  • 180 g instantní nebo obyčejné polenty
  • 60 g másla
  • 0,5 lžičky mořské soli
  • 1 špetka mletého černého pepře
  • 150 g tvrdého strouhaného sýra
  • 2 lžíce zelené petrželky - nasekané

Postup přípravy

  1. Vodu a mléko nalijte do velkého rendlíku a na středním plameni přiveďte k varu.
  2. Tenkým pramínkem pomalu vsypávejte polentu. Neustále ji prošlehávejte metlou, aby se netvořily hrudky. Stáhněte plamen na nízký.
  3. Vařečkou míchejte 5 - 20 minut podle typu polenty (instantní se vaří kratší dobu než obyčejná), nebo tak dlouho, aby se polenta začala oddělovat od stěn nádoby.
  4. Vmíchejte máslo, strouhaný sýr, petrželku, sůl a pepř.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    42,10g
  • Sacharidy:

    146,20g
    • Cukry:

      11,00g
  • Tuky:

    98,20g
  • Vláknina:

    32,00g

Aktivita pro spálení: 107 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

31

minut uklízení



Podobné recepty

Květák se sýrem

(12 hlasů)
40min
417 kJ

Špagety s chřestem

(13 hlasů)
50min
453 kJ

Kuskus s rajčaty

(12 hlasů)
60min
424 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Krémová polenta se sýrem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat