Prostreno.cz

Jarní vaječina

Tuto vaječinu dělám o Velikonocích, když už mají domácí vajíčka krásnou barvu a je velký výběr bylinek. Podávejte jako snídani na Velikonoční pondělí. Je to velmi jednoduchý recept.

13.04.2011 VitoslavskaM
30min

10min příprava

20min vaření

44 kJ / 10 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Do vařícího mléka rozklepněte vejce, přidejte nakrájenou šunku, bylinky, dle chuti osolte a opepřete. Míchejte až do úplného zhoustnutí vajec.
  2. Přeceďte, dejte do misek a nechte vychladit. Podávejte s tmavým pečivem a zeleninou.

TIP:

Vaječinu můžeme dát i do očištěných barevných paprik, nechat vychladnout, nakrájet na kolečka a dát je na obložené talíře.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    38,00 g
  • Sacharidy:

    11,96 g
    • Cukry:

      5,20 g
  • Tuky:

    15,00 g
  • Vláknina:

    3,00 g

Aktivita pro spálení:

10 kcal
1

minut jízdy na kole

0

minut běhu

2

minut uklízení





Podobné recepty

Vaječná pomazánka

(27 hlasů)
10min
504 kJ

Vaječná pomazánka se šunkou

(19 hlasů)
30min
646 kJ

Vajíčková pomazánka

(25 hlasů)
20min
846 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Francouzská cibulová polévka

1h a 30min
(2 hlasů)

Krémové dýňové rizoto s šalvějí

40min
(1 hlasů)

Corn Dog

14min
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jarní vaječina

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba