Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Grilovaná ryba se zázvorem

sun
14hlasů
Hodnotit

1h a 15min

45min příprava

30min vaření

566 kJ

energetická hodnota na 100g

240 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:8g tuky5g sacharidy9g bílkoviny

Recept na voňavou, grilovanou rybu. Recept je inspirovaný asijskou kuchyní.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 4 porce oblíbené ryby - á 180 g
  • Na marinádu
  • 60 ml vína saké
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 4 lžíce řepkového oleje
  • 1 lžíce zázvoru - nastrouhaného
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky strouhané citronové kůry
  • 0,5 lžičky chilli pasty
  • Na posypání
  • 1 ks lahůdkové cibulky

Postup přípravy

  • Saké, citrónovou šťávu, hnědý cukr, olej, zázvor, sójovou omáčku, prolisovaný česnek, citronovou kůru a chilli pastu důkladně promíchejte.
  • Ryby obalte v marinádě a nechte alespoň 30 minut v chladu marinovat.
  • Ryby vyndejte a osušte papírovou utěrkou.
  • Marinádu nalijte do rendlíku a vařte přibližně 10 minut.
  • Ryby grilujte na stolním, nebo venkovním grilu, grilujte přibližně 5 - 8 minut z každé strany, při grilování potírejte zredukovanou marinádou.
  • Podávejte posypané nakrájenou lahůdkovou cibulkou.
Čokoládový koláč sypaný ořechy

Čokoládový koláč sypaný ořechy

1h a 45min 1390kJ 220 Kč

Podobné recepty

Rybí karbanátky

Rybí karbanátky

8 hlasů
50min 733 kJ 170 Kč
Pstruh pečený se sýrem

Pstruh pečený se sýrem

11 hlasů
40min 562 kJ 210 Kč
Losos na pórku

Losos na pórku

20 hlasů
35min 438 kJ 90 Kč
Losos se sirupem z agáve

Losos se sirupem z agáve

28 hlasů
45min 700 kJ 220 Kč
Kapr na zelenině

Kapr na zelenině

23 hlasů
1h a 5min 323 kJ 95 Kč
Sumec s dušeným pórkem

Sumec s dušeným pórkem

17 hlasů
50min 402 kJ 190 Kč

Články nejen o vaření