Prostreno.cz

Polévka z jedlých kaštanů

Kaštany se hodně používaly i ve staré české kuchyni.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 45min

    45min příprava

    60min vaření

  • 409 kJ / 97 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy11g
tuky5g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Na rozehřátém másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte pokrájený řapíkatý celer, zázvor a kaštany.
  3. Dvě minuty opékejte, pak zalijte vývarem a přidejte tymián. Vařte 30 - 35 minut.
  4. Vyndejte tymián a polévku rozmixujte, osolte a okořeňte.
  5. Hustý krém zjemněte polovinou ušlehané smetany.
  6. Podávejte ozdobené smetanou.

TIP:

Příprava kaštanů: Slupku nařízněte křížem, vložte do trouby předehřáté na 220 °C a dvacet minut pečte. Odstraňte vnější i vnitřní slupky. Naříznuté je lze i krátce povařit. Použít můžete i vařené -vakuované.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z jedlých kaštanů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat