Prostreno.cz

Polévka z řapíkatého celeru

Smetanová polévka z řapíkatého celeru s koprem.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 368 kJ / 88 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky6g

Ingredience na

  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 4 snítky čerstvého kopru
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks malé cibule
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 500 ml domácího zeleninového vývaru
  • 500 ml smetany na vaření
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Na másle nechte zesklovatět pokrájenou cibuli.
  2. Přidejte nakrájený celer a míchejte 2 minuty.
  3. Zalijte vývarem, přidejte 2 snítky kopru.
  4. V malém množství vody (+ - 60 ml) rozmíchejte škrob a přidejte do polévky, vařte 15 minut.
  5. Polévku rozmixujte ponorným mixérem, přidejte smetanu a nechte projít varem.
  6. Podle chuti osolte a opepřete.
  7. Podávejte ozdobené snítkou kopru.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    19,40g
  • Sacharidy:

    178,30g
    • Cukry:

      15,00g
  • Tuky:

    98,45g
  • Vláknina:

    27,00g

Aktivita pro spálení: 88 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

26

minut uklízení



Podobné recepty

Polévka z pečeného květáku

(16 hlasů)
1h a 20min
328 kJ

Polévka s pohankou

(17 hlasů)
45min
376 kJ

Polévka z rebarbory

(20 hlasů)
30min
588 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z řapíkatého celeru

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat