Prostreno.cz

Polévka z pečeného květáku

Pikantní květáková polévka s bylinkami a sojovým mlékem.

Ohodnotit
(16 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 343 kJ / 82 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy11g
tuky3g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Květák rozdělte na velké růžičky, uložte je na plech vyložený pečícím papírem, pokapejte ho olejem, posypte paprikou a dejte na 30 - 35 minut do trouby.
  3. Ve velkém hrnci nechte na oleji zpěnit nakrájenou cibuli, nakrájený česnek a nakrájený celer.
  4. Zalijte vodou, přidejte sušené bylinky, bobkový list a pečený květák (pár kousků květáku si odložte na ozdobu). Vařte 10 minut.
  5. Do polévky přidejte sojové mléko, odstraňte bobkový list a polévku rozmixujte. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  6. Podávejte s růžičkami květáku, posypané nakrájenou cibulkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z pečeného květáku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat