Prostreno.cz

Losos s černým pepřem

Grilovaný losos s pepřem a dijonskou hořčicí.

Ohodnotit
(12 hlasů)
sun
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 954 kJ / 228 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy7g
tuky17g

Ingredience na

  • 4 porce filet z lososa bez kůže - á 125 - 175 g
  • 2 lžičky hrubě mletého černého pepře
  • 1 ks bio pomeranče
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1 ks šalotky
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 4 špetky soli
  • 6 lžic řepkového oleje

Postup přípravy

  1. Pepř nasypte na pánev a míchejte přibližně 1 minutu.
  2. V misce smíchejte pomerančovou šťávu i nastrouhanou kůru, ocet, nasekanou šalotku, hořčici a orestovaný černý pepř.
  3. Za stálého šlehání metličkou přidejte postupně 5 lžic oleje.
  4. Lososa potřete olejem a porce osolte.
  5. Grilujte na středně předehřátém grilu 3 - 4 minuty.
  6. Pak porce ryby otočte, potřete je připravenou marinádou, přikryjte a grilujte přibližně 4 - 5 minut podle velikosti porcí.

TIP:

Losos je dražší ryba, můžete použít i jinou rybu.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    43,00g
  • Sacharidy:

    108,60g
    • Cukry:

      14,20g
  • Tuky:

    127,30g
  • Vláknina:

    31,00g

Aktivita pro spálení: 228 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

68

minut uklízení



Podobné recepty

Pečená ryba s bylinkami

(20 hlasů)
1h a 5min
818 kJ

Dušený candát

(10 hlasů)
35min
582 kJ

Ryby se zeleným pepřem

(9 hlasů)
45min
678 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Losos s černým pepřem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat