Prostreno.cz

Dušený candát

Rychlá a výborná večeře (nebo oběd) vhodná zejména pro ty, kteří si hlídají váhu.

Ohodnotit
(10 hlasů)
sun
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 581 kJ / 139 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy5g
tuky8g

Ingredience na

  • 4 porce filé candáta, nebo jiné ryby - čerstvá, nebo mražená
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks větší šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 60 ml bílého vína
  • 4 špetky mořské soli
  • 4 špetky mletého bílého pepře
  • 1 lžička Italského, nebo provensálského koření
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy

  1. V pánvi s rozehřátým olejem orestujte nakrájenou šalotku.
  2. Na šalotku položte porce ryby (pokud jsou s kůží, nejdříve kůži dolů).
  3. Ryby osolte, opepřete, posypte kořením, nasekaným česnekem, podlijte vínem a duste přibližně 8 - 10 minut.
  4. Sundejte ze zdroje tepla, ryby pokapejte máslem a nechte ještě 5 minut odpočinout.
  5. Před podáváním pokapejte citronovou šťávou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,90g
  • Sacharidy:

    123,90g
    • Cukry:

      17,00g
  • Tuky:

    185,88g
  • Vláknina:

    32,00g

Aktivita pro spálení: 139 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

41

minut uklízení



Podobné recepty

Losos na pórku

(20 hlasů)
35min
514 kJ

Losos se sirupem z agáve

(28 hlasů)
45min
679 kJ

Kapr na zelenině

(24 hlasů)
1h a 5min
320 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušený candát

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat