Prostreno.cz

Salát s rebarborou

Lehký ovocný salát, který může taky posloužit jako dezert, případně předkrm.

22.06.2016 lentilka
30min

30min příprava

177 kJ / 42 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V rendlíku přiveďte vodu k varu, přidejte oloupanou, na kostky nakrájenou rebarboru a blanšírujte 10 až 20 sekund.
  2. Pak rebarboru rychle sceďte a v cedníku přelijte ledovou vodou. Nechte důkladně okapat.
  3. Do misky dejte na kostičky nakrájenou papriku, cibuli, nebo šalotku a chilli papričku bez semínek.
  4. Přidejte nakrájenou jarní cibulku a jemně nasekaný koriandr.
  5. Limetovou šťávu a jablečný ocet mírně zahřejte, přidejte med, sůl a míchejte, až se vše spojí. Nechte vychladnout.
  6. Do mísy k zelenině přidejte rebarboru, připravenou limetovou šťávu, lehce promíchejte a hned podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    8,48 g
  • Sacharidy:

    138,50 g
    • Cukry:

      103,00 g
  • Tuky:

    19,58 g
  • Vláknina:

    13,00 g

Aktivita pro spálení:

42 kcal
5

minut jízdy na kole

4

minut běhu

12

minut uklízení





Podobné recepty

Okurkový salát

(14 hlasů)
20min
1095 kJ

Salát z ředkviček

(14 hlasů)
15min
172 kJ

Salát z malých rajčat

(11 hlasů)
45min
509 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Francouzská cibulová polévka

1h a 30min
(2 hlasů)

Krémové dýňové rizoto s šalvějí

40min
(1 hlasů)

Corn Dog

14min
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Salát s rebarborou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba