Prostreno.cz

Polévka z čerstvých rajčat

Sytá polévka podávána jako rychlé hlavní jídlo.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 50min

    25min příprava

    25min vaření

  • 175 kJ / 42 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky2g

Ingredience na

  • 600 g zralých oloupaných rajčat
  • 3 ks menších brambor
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plátek toastového chleba
  • 1 kostka zeleninového vývaru
  • 1,2 l vody
  • 1 špetka soli
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 5 snítek čerstvé bazalky
  • K podávání
  • 2 ks masitých rajčat - nakrájená na kostičky

Postup přípravy

  1. Oloupaná rajčata vložte do vody, přidejte kostku bujónu, oloupané, na kostky nakrájené brambory a vařte, až jsou brambory měkké.
  2. Do polévky vložte plátek toastového chleba, zakysanou smetanu a polévku rozmixujte.
  3. Do polévky dejte 2 lžíce oleje a polévku dochuťte solí a prolisovaným česnekem.
  4. Podávejte se snítkou bazalky a kostičkami čerstvých rajčat.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    31,86g
  • Sacharidy:

    104,82g
    • Cukry:

      8,57g
  • Tuky:

    131,20g
  • Vláknina:

    9,20g

Aktivita pro spálení: 42 kcal

5

minut jízdy na kole

4

minut běhu

12

minut uklízení



Podobné recepty

Polévka z předvařeného hrachu

(21 hlasů)
35min
314 kJ

Bramborový krém

(13 hlasů)
50min
641 kJ

Sýrová polévka s krutony

(20 hlasů)
35min
581 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z čerstvých rajčat

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat