Vepřové plátky s kapary
Vepřové plátky na salátu z rajčat.
-
55min
25min příprava
30min vaření
-
516 kJ / 123 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy3g
tuky9g
Ingredience na
- 800 g
vepřové kýty
- nebo kotlety bez kosti
- 2 ks
větší červené cibule
- 4 ks
rajčat
- 1 stroužek
česneku
- 1 lžička
soli
- 1 lžička
mletého pepře
- 80 ml
rostlinného oleje
- 2 lžíce
kaparů
- 1 ks
citronu
Postup přípravy
- Maso nakrájejte na plátky, osolte, opepřete a opečte na 6 lžících oleje spolu s kapary doměkka.
- Mezitím nakrájejte najemno oloupanou cibuli, rajčata na kostičky, česnek na jemné plátky.
- Zeleninu dejte na mísu, pokapejte olejem, osolte, opepřete podle chuti a promíchejte.
- Měkké maso podávejte na připraveném salátu.
- Podávejte s kouskem citrónu.