Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Špenátové noky

lanvin
26hlasů
Hodnotit

35min

20min příprava

15min vaření

848 kJ

energetická hodnota na 100g

90 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:11g tuky8g sacharidy12g bílkoviny

Rychlá a snadná příprava. Zvládnou i začátečníci.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 300 g čerstvého špenátu
  • 0,5 svazku čerstvé bazalky - nasekané
  • 1 stroužek česneku - prolisovaného
  • 140 g polotučného tvarohu
  • 85 - 100 g hladké mouky
  • 2 ks vajec
  • 100 g parmezánu
  • 1 špetka mletého muškátového oříšku
  • 4 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 5 lžic olivového oleje
  • K podávání
  • 1 hrst rukoly
  • Na posypání
  • 80 g parmezánu

Postup přípravy

  • Špenát dejte do větší mísy a přelijte ho vroucí vodou. Nechte 2 minuty stát, pak jej sceďte a důkladně vyždímejte.
  • Nechte zchladnout a znovu vyždímejte a najemno nasekejte. Pak špenát smíchejte s bazalkou, česnekem a odkapaným tvarohem, moukou, vejci a parmazánem. Přidejte špetku muškátového oříšku a podle chuti sůl a pepř.
  • Směs dobře promíchejte a pak z ní vytvarujte noky velikosti vlašského ořechu a na 30 minut dejte do lednice.
  • Vodu přiveďte k varu,jemně osolte a nasypte do ní noky.
  • Až vyplavou k povrchu, vařte je ještě minutu.
  • Podávejte je pokapané olejem, ozdobené rukolou a hoblinkami parmazánu.
Hruškový nákyp

Hruškový nákyp

1 hlas
790kJ 80 Kč
Jarní bramborový salát s chřestem

Jarní bramborový salát s chřestem

1 hlas
390kJ 120 Kč

Podobné recepty

Těstoviny se špenátem a parmazánem

Těstoviny se špenátem a parmazánem

15 hlasů
1h a 30min 539 kJ 180 Kč
Pražma se špenátem a rukolou

Pražma se špenátem a rukolou

13 hlasů
50min 271 kJ 120 Kč
Těstoviny s cuketou a špenátem

Těstoviny s cuketou a špenátem

22 hlasů
1h a 5min 722 kJ 150 Kč
Těstoviny s baby špenátem

Těstoviny s baby špenátem

23 hlasů
50min 770 kJ 75 Kč
Bramboráky se špenátem

Bramboráky se špenátem

17 hlasů
40min 480 kJ 65 Kč
Kolínka se špenátem

Kolínka se špenátem

26 hlasů
1h a 15min 965 kJ 75 Kč

Články nejen o vaření