Špenátové noky
Rychlá a snadná příprava. Zvládnou i začátečníci.
-
35min
20min příprava
15min vaření
-
859 kJ / 205 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny12g
sacharidy8g
tuky11g
Ingredience na
Postup přípravy
- Špenát dejte do větší mísy a přelijte ho vroucí vodou. Nechte 2 minuty stát, pak jej sceďte a důkladně vyždímejte.
- Nechte zchladnout a znovu vyždímejte a najemno nasekejte. Pak špenát smíchejte s bazalkou, česnekem a odkapaným tvarohem, moukou, vejci a parmazánem. Přidejte špetku muškátového oříšku a podle chuti sůl a pepř.
- Směs dobře promíchejte a pak z ní vytvarujte noky velikosti vlašského ořechu a na 30 minut dejte do lednice.
- Vodu přiveďte k varu,jemně osolte a nasypte do ní noky.
- Až vyplavou k povrchu, vařte je ještě minutu.
- Podávejte je pokapané olejem, ozdobené rukolou a hoblinkami parmazánu.