Prostreno.cz

Hovězí na česneku

Šťavnaté hovězí maso na česneku.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 2h a 30min

    30min příprava

    2h a 0min vaření

  • 671 kJ / 160 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy2g
tuky11g

Ingredience na

  • 600 g hovězí zadní, nebo hovězí loupaná plec
  • 2 špetky mletého pepře
  • 5 špetek hrubé soli
  • 6 stroužků česneku - prolisovaného
  • 2 lžíce sádla, nebo oleje
  • 80 g uzené slaniny - nakrájené na kostičky
  • 1 ks velké cibule - nakrájená nadrobno
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 500 ml vody

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Maso osolte, opepřete a důkladně potřete česnekem.
  3. V litinovém hrnci, nebo pekáčku rozškvařte na sádle kostičky slaniny.
  4. Ke slanině přisypte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
  5. Vložte maso a z každé strany maso orestujte aby se zatáhlo.
  6. Maso podlijte 400 ml vody, přiklopte a dejte na hodinu a půl péct do trouby.
  7. Občas přelijte vypečenou šťávou, nebo podle potřeby dolijte vodu.
  8. Když je maso měkké, vyjměte ho a dejte stranou.
  9. Hrnec se šťávou postavte na sporák, mouku důkladně rozmíchejte ve 100 ml vody a za stálého míchání nalijte do šťávy. Šťávu povařte 10 minut.
  10. Dochuťte solí a pepřem.
  11. Plátky masa přelité šťávou můžete podávat například s dušeným špenátem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    92,90g
  • Sacharidy:

    183,10g
    • Cukry:

      14,34g
  • Tuky:

    156,93g
  • Vláknina:

    31,00g

Aktivita pro spálení: 160 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

47

minut uklízení



Podobné recepty

Grilované steaky hovězí svíčkové

(10 hlasů)
30min
440 kJ

Hovězí guláš s rajčaty

(17 hlasů)
3h a 0min
382 kJ

Hovězí plátky plněné chřestem

(11 hlasů)
60min
559 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí na česneku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat