Prostreno.cz

Hovězí plátky plněné chřestem

Plátky hovězí svíčkové plněné chřestem a paprikou.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 60min

    35min příprava

    25min vaření

  • 455 kJ / 108 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy5g
tuky6g

Ingredience na

  • 5 plátků hovězí svíčkové
  • 7 špetek soli
  • 5 špetek mletého pepře
  • 5 plátků červené papriky
  • 5 ks bílého chřestu
  • 5 ks zeleného chřestu
  • 5 plátků plátků prosciutta - nebo šunky
  • 5 plátků plátků tvrdého sýra
  • 5 větviček rozmarýnu
  • 5 lžic másla
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 6 lžic hladké mouky
  • 4 lžíce sherry
  • 500 g cherry rajčat

Postup přípravy

  1. Z chřestu odstraňte dřevnatou a část chřest blanšírujte v osolené vodě 1 - 2 minuty. Pak chřest vložte do ledové vody, vyndejte a nechte dobře okapat, nebo osušte papírovou utěrkou.
  2. Maso naklepejte na tenké plátky, osolte a opepřete.
  3. Na plátek masa položte plátek šunky, plátek sýra, plátek papriky a kousek zeleného a bílého chřestu.
  4. Maso zarolujte, na každou roládu položte větvičku rozmarýnu a maso ovažte potravinářským provázkem.
  5. Maso obalte lehce v hladké mouce a na třech lžících másla s olejem maso opečte do měkka.
  6. Měkké maso vyndejte a udržujte v teple.
  7. Na stejnou pánev přidejte 2 lžíce másla, sherry, rajčata a 5 minut míchejte. Maso podávejte s rajčaty.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí plátky plněné chřestem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat