Prostreno.cz

Jehněčí kotletky jako minutka

Jehněčí kotletky s medovou hořčicí a zelenými fazolkami.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 1049 kJ / 250 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny18g
sacharidy2g
tuky18g

Ingredience na

  • 12 ks jehněčích kotletek
  • 1 ks citronu
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce obyčejné hořčice
  • 2 lžičky medu
  • 2 lžíce vinného octa
  • 2 lžičky soli
  • 400 g zelených fazolek
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Hořčici, med, 4 lžíce oleje a ocet rozmíchejte v malé misce.
  2. Z kotletek odstraňte přebytečný tuk a potřete je z obou stran citronem.
  3. Pak kotletky ještě potřete po obou stranách připravenou hořčicí. Stačí půlhodinové marinování, ale klidně je nechte uležet přes noc.
  4. Troubu předehřejte na 250 °C.
  5. Kotlety dejte do vymazaného nebo fólií vyloženého pekáčku a přikryjte je.
  6. Asi čtyři minuty zprudka zapečte, pak snižte teplotu na 180 °C, odkryjte a pečte ještě 15 - 20 minut .
  7. Hotové kotletky osolte.
  8. Fazolky blanšírujte 5 minut v osolené vodě, přelijte je ledovou vodou a nechte dobře okapat. Kotletky podávejte s blanšírovanými zelenými fazolkami.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,20g
  • Sacharidy:

    110,60g
    • Cukry:

      93,00g
  • Tuky:

    230,88g
  • Vláknina:

    10,00g

Aktivita pro spálení: 250 kcal

31

minut jízdy na kole

23

minut běhu

74

minut uklízení



Podobné recepty

Jehněčí satay

(10 hlasů)
6h a 35min
988 kJ

Jehněčí špízy

(33 hlasů)
30min
734 kJ

Kuličky z jehněčího masa

(16 hlasů)
2h a 15min
1055 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kotletky jako minutka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat