Prostreno.cz

Jehněčí satay

Jehněčí marinované kostky s omáčkou satay.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 6h a 35min

    6h a 25min příprava

    10min vaření

  • 987 kJ / 236 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy2g
tuky18g

Ingredience na

  • 600 g jehněčí kýty
  • Na marinádu
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce arašídového másla
  • 1 stroužek česneku - prolisovaného
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce omáčky satay
  • 1 lžička chilli omáčky
  • 1 lžíce bílého octa
  • Na omáčku
  • 250 ml omáčky satay
  • 2 lžíce sladké chilli omáčky
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého koriandru

Postup přípravy

  1. Očištěné maso nakrájejte na stejně velké kostky.
  2. Ingredience na marinádu promíchejte v mělké misce, přidejte maso, důkladně promíchejte a marinujte 6 - 8 hodin.
  3. Marinované maso navlečte na kovové špejle (nebo na bambusové).
  4. Na středně předehřátém grilu, nebo grilovací pánvi grilujte 8 - 10 minut, často otáčejte.
  5. Maso podle chuti osolte až po grilování (pokud je to třeba).
  6. Připravte si omáčku k podávání smícháním satay omáčky, sladké chilli omáčky a koriandru.

TIP:

Satay omáčka na bázi arašídů se podává k špízům Satay, které jsou vyrobeny z pikantně marinovaných kousků masa, ryb nebo drůbeže. Také může také být zředěna vodou nebo kokosovým mlékem ,omáčku koupíte v supermarketech.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    62,10g
  • Sacharidy:

    101,30g
    • Cukry:

      21,00g
  • Tuky:

    187,38g
  • Vláknina:

    16,32g

Aktivita pro spálení: 236 kcal

29

minut jízdy na kole

22

minut běhu

70

minut uklízení



Podobné recepty

Jehněčí kýta v kokosovém mléce

(20 hlasů)
1h a 35min
808 kJ

Pikantní jehněčí kotletky

(13 hlasů)
35min
942 kJ

Dušené jehněčí koleno

(10 hlasů)
2h a 20min
1231 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Jehněčí satay

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat