Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Jehněčí špízy

lanvin
33hlasů
Hodnotit

30min

20min příprava

10min vaření

477 kJ

energetická hodnota na 100g

160 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:8g tuky5g sacharidy6g bílkoviny

Jehněčí maso dokonale ladí s rozmarýnem, nejen při pečení v celku, ale i na špízu.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 600 g jehněčí kýty, nebo hřbetu
  • 3 ks červené cibule
  • 2 lžičky olivového oleje - ve spreji
  • 4 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 4 špetky soli - podle chuti
  • 1 ks citrón

Postup přípravy

  • Maso nakrájejte na kostky, cibuli nakrájejte na klínky a střídavě navlečte na bambusové špejle, nebo kovové špízy.
  • Maso postříkejte olejem ve spreji a posypte nasekaným rozmarýnem.
  • Na grilovací pánvi opékejte za stálého otáčení přibližně 8 - 10 minut.
  • Opečené maso dejte na talíř, podle chuti osolte, přikryjte alobalem a nechte 5 minut odpočívat.
  • Podávejte s klínky citronu.
TIP:

Maso můžete před grilováním naložit do oblíbené marinády a přes noc marinovat.

Batátová polévka se špenátem

Batátová polévka se špenátem

3 hlasy
55min 344kJ 99 Kč
Bramborový salát s jogurtem

Bramborový salát s jogurtem

4 hlasy
45min 408kJ 55 Kč

Podobné recepty

Jehněčí kýta v kokosovém mléce

Jehněčí kýta v kokosovém mléce

20 hlasů
1h a 35min 605 kJ 165 Kč
Pikantní jehněčí kotletky

Pikantní jehněčí kotletky

13 hlasů
35min 577 kJ 380 Kč
Dušené jehněčí koleno

Dušené jehněčí koleno

10 hlasů
2h a 20min 1100 kJ 130 Kč
Jehněčí s červeným vínem

Jehněčí s červeným vínem

17 hlasů
2h a 0min 476 kJ 220 Kč
Grilované jehněčí kotletky s bylinkovou omáčkou

Grilované jehněčí kotletky s bylinkovou omáčkou

11 hlasů
40min 679 kJ 180 Kč
Pečená jehněčí kýta

Pečená jehněčí kýta

17 hlasů
4h a 20min 720 kJ 180 Kč

Články nejen o vaření