Prostreno.cz

Jehněčí špízy

Jehněčí maso dokonale ladí s rozmarýnem, nejen při pečení v celku, ale i na špízu.

01.12.2015 lanvin
30min

20min příprava

10min vaření

734 kJ / 175 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky, cibuli nakrájejte na klínky a střídavě navlečte na bambusové špejle, nebo kovové špízy.
  2. Maso postříkejte olejem ve spreji a posypte nasekaným rozmarýnem.
  3. Na grilovací pánvi opékejte za stálého otáčení přibližně 8 - 10 minut.
  4. Opečené maso dejte na talíř, podle chuti osolte, přikryjte alobalem a nechte 5 minut odpočívat.
  5. Podávejte s klínky citronu.

TIP:

Maso můžete před grilováním naložit do oblíbené marinády a přes noc marinovat.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    157,60 g
  • Sacharidy:

    80,20 g
    • Cukry:

      21,00 g
  • Tuky:

    142,98 g
  • Vláknina:

    24,30 g

Aktivita pro spálení:

552 kcal
69

minut jízdy na kole

52

minut běhu

164

minut uklízení





Podobné recepty

Jehněčí kýta v kokosovém mléce

(20 hlasů)
1h a 35min
833 kJ

Pikantní jehněčí kotletky

(13 hlasů)
35min
996 kJ

Dušené jehněčí koleno

(10 hlasů)
2h a 20min
1090 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

citrón

29 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,5 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

rozmarýn čerstvý

131 kcal / 100g
B3 g
S20 g
T5 g

Jehněčí kýta bez kosti

250 kcal / 100g
B25 g
S0 g
T10 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí špízy

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba