Prostreno.cz

Jehněčí špízy

Jehněčí maso dokonale ladí s rozmarýnem, nejen při pečení v celku, ale i na špízu.

Ohodnotit
(33 hlasů)
  • 30min

    20min příprava

    10min vaření

  • 734 kJ / 175 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy6g
tuky11g

Ingredience na

  • 600 g jehněčí kýty, nebo hřbetu
  • 3 ks červené cibule
  • 2 lžičky olivového oleje - ve spreji
  • 4 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 4 špetky soli - podle chuti
  • 1 ks citrón

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky, cibuli nakrájejte na klínky a střídavě navlečte na bambusové špejle, nebo kovové špízy.
  2. Maso postříkejte olejem ve spreji a posypte nasekaným rozmarýnem.
  3. Na grilovací pánvi opékejte za stálého otáčení přibližně 8 - 10 minut.
  4. Opečené maso dejte na talíř, podle chuti osolte, přikryjte alobalem a nechte 5 minut odpočívat.
  5. Podávejte s klínky citronu.

TIP:

Maso můžete před grilováním naložit do oblíbené marinády a přes noc marinovat.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    31,00g
  • Sacharidy:

    82,10g
    • Cukry:

      6,00g
  • Tuky:

    134,55g
  • Vláknina:

    46,00g

Aktivita pro spálení: 175 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

52

minut uklízení



Podobné recepty

Jehněčí kýta v kokosovém mléce

(20 hlasů)
1h a 35min
808 kJ

Pikantní jehněčí kotletky

(13 hlasů)
35min
942 kJ

Dušené jehněčí koleno

(10 hlasů)
2h a 20min
1231 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí špízy

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat