Prostreno.cz

Kynutá bábovka

Bábovka s brusinkami a rumem.

Ohodnotit
(10 hlasů)
sun
  • 2h a 15min

    1h a 15min příprava

    60min vaření

  • 1328 kJ / 317 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy35g
tuky12g

Ingredience na

  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 sáček instantního droždí
  • 1 špetka soli
  • 3 ks žloutků
  • 60 g pískového cukru
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 120 g másla
  • 250 ml mléka
  • 4 lžíce rumu
  • 60 g sušených brusinek
  • 2 lžíce hrubé mouky - na vysypání formy
  • 2 lžíce rumu
  • Na potření
  • 1 lžíce rozpuštěného másla
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Ušlehejte žloutky, vanilkový a pískový cukr na světlý krém.
  2. Přidejte měkké máslo, rum a znovu vyšlehejte.
  3. Do větší mísy prosejte mouku, sůl a přidejte droždí.
  4. Přidejte vlažné mléko a ušlehaný žloutkový krém.
  5. Do těsta při hnětení přidejte brusinky.
  6. Těsto se musí dobře prohníst, je dobré použít elektrický hnětač.
  7. Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
  8. Těsto z mísy vložte do formy, přikryjte a nechte na teplém místě asi 50 minut kynout.
  9. Nakynutou bábovku vložte do trouby předehřáté na 175 °C a pečte přibližně 50 - 55 minut.
  10. Vyklopenou bábovku potřete rozpuštěným máslem promíchaným s rumem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kynutá bábovka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat