Prostreno.cz

Borůvkový koláč s drobenkou

Borůvkový koláč se špaldovou a celozrnnou moukou.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 1011 kJ / 241 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy35g
tuky9g

Ingredience na

  • 150 g celozrnné pšeničné mouky
  • 150 g celozrnné špaldové mouky
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 špetka soli
  • 1 ks kypřícího prášku do pečiva
  • 1 ks vejce
  • 70 ml plnotučného mléka
  • 80 ml másla
  • 80 ml medu
  • Na náplň
  • 500 ml borůvek
  • Na posypání
  • 60 g másla
  • 120 g hrubé mouky
  • 60 g třtinového cukru

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 170 °C.
  2. V rendlíku nechte rozpustit máslo.
  3. Do mísy prosejte mouku, sůl a kypřící prášek.
  4. Přidejte cukr a promíchejte.
  5. Vejce vyšlehejte s mlékem, medem, vychladlým máslem a vlijte do misky k suchým ingrediencím. Vypracujte těsto.
  6. Těsto rozprostřete na do vysypaného vyššího plechu, okraje nechte lehce vyšší a na těsto nasypte omyté a okapané borůvky.
  7. Mouku, změklé máslo a cukr rukama zpracujte na drobenku a koláč posypte.
  8. Pečte v předehřáté troubě 40 - 45 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Borůvkový koláč s drobenkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat