Prostreno.cz

Vyžeňte otravné pavouky ze svého domova

I když se říká, že pavouci nosí štěstí, nechcete s nimi nic mít? V tom případě se proti jejich návštěvám braňte. Třeba citronem, vysazenou levandulí a esenciálním olejem s vůní cedrového dřeva. To je spolehlivě odradí!

Má vaše pohostinnost přesně stanové meze a tolerovat návštěvy pavouků rozhodně nemíníte? Pak udělejte vše proto, aby jim u vás vůbec nebylo příjemně a odebrali se raději k sousedům. Jaká opatření se dají v tomhle směru provést? Není to vůbec nic světoborného!

Udržujte svůj domov čistý

Přestože pavouci nejsou přitahováni nečistotami, někteří strašidelní zástupci hmyzí říše ano – což z nich dělá lákavou svačinku právě pro pavouky, kteří se za nimi s chutí vypraví. Vysmejčete tedy všechny prostory a nezapomínejte ani na nejtajnější zákoutí. Vysavačem se zbavíte pavučin i vajíček, ze kterých by se vylíhlo požehnané množství nohatých ratolestí.

Utěsněte škvíry

Díry, praskliny, trhliny? To jsou otevřené vchody, jež nezvaní návštěvníci používají k průniku do domu. Proveďte drobné úpravy a škvíry s vydatnou pomocí silikonové pěny „zaplácněte“. Okamžitě poznáte rozdíl! Těsnicí opatření platí i pro průduchy, které je třeba zakrýt. Tedy v pouze v případě, že je to bezpečné, o čemž se asi nemusíme zmiňovat.

Vsaďte na éterické oleje

Pavouci jsou nesmírně citliví na pachy a rozhodně s vámi nesdílejí radost z provoněné domácnosti. Můžete tedy v rozprašovači smíchat vodu s éterickými oleji typu levandule, máty perné, eukalyptu, cedrového dřeva či tea tree. Přípravek pak nastříkejte do všech koutů a místností. To je vypudí!

Ozdobte si okenní parapety

Vysázením silně vonících rostlin na okenní parapety odradíte pavouky už před vstupem. Skvěle funguje již zmíněná levandule. Také častěji sekejte trávník, tím výrazně omezíte jejich počet na vaší zahradě. A když už budete venku, udělejte také pořádek ve skladovaných věcech. Místo kartonových krabic v garáži použijte raději uzavíratelné igelitové pytle.

Povolejte do služby citron

Málokdo tuší, že pavouci z duše nenávidí citrusové plody. Proč tedy nepěstovat citrony v květináči? Ideální spojení příjemného s užitečným! Nevyhazujete ani citronové slupky, s klidem s nimi potřete futra dveří a okenní rámy. To dává jasný aromatický signál – zákaz vstupu!

Zdroj: názor autora - celý článek





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat