Prostreno.cz

Peroxid vodíku. Proč by vám doma neměl chybět

Poprvé byla tato kapalina „umíchána“ už v roce 1818. I když se od té doby peroxid nejčastěji používá jako dezinfekce, neznamená to, že neumí i jiné věci. Jako čistič vzduchu, léčitel bolavých zubů a likvidátor odolných skvrn nemá konkurenci!

Je ve vaší domácí lékárničce kromě náplastí a obvazů také peroxid vodíku? V tom případě byste měli vědět, že má mnohem širší uplatnění, než se může zdát. Vždyť je to skvělý pomocník, jehož využití téměř nemá hranice! Kde všude vám přijde vhod?

Akné, o které nikdo nestojí

Už v boji s rudými pupínky pomalu ztrácíte nervy? Je jasné, že tahle „ozdoba“ na kráse moc nepřidá. Zkuste na akné vyzrát vatovým tamponem namočeným v peroxidu. Nutno dodat, že před zahájením kúry je třeba otestovat snášenlivost kůže, aby nedošlo k nejhoršímu. Kápněte si tedy malé množství třeba na ruku, ať víte, co můžete čekat.

Ošetření zubního kartáčku. To je nutnost!

Dezinfekci ústního náčiní byste měli provádět pravidelně, ideálně každý den. Usazují se na něm totiž bakterie, které si servítky rozhodně neberou. Když kartáček ale na chvíli ponoříte do peroxidu, nemáte se už čeho obávat. Tohle je účinná, rychlá a bezpracná likvidace nezvaných hostů!

Čistička vzduchu, co má grády

Když smícháte peroxid vodíku s vodou, tekutinu přelijete do rozprašovače a nastříkáte ji do všech místností, efektivně se zbavíte bakterií a virů poletujících ve vzduchu. Vzhledem k tomu, že za čističku dáte v obchodě tisíce, představuje tahle domácí metoda o dost levnější řešení. A před letní dovolenou je přece dobrá každá koruna…

Multifunkční čistidlo, které nezklame

Odolné skvrny na oblečení od kávy, červeného vína nebo krve? S těmi už si hlavu dělat nemusíte. Promíchejte 1 díl pracího prostředku s 2 díly peroxidu a aplikujte na postižené místo. V kombinaci s vodou tento zachránce zatočí s vodním kamenem, vydezinfikuje nádobí i dětské hračky, nablýská dlaždice v koupelně a toaletu, vyčistí zašlé koberce, okna, zrcadla i ledničku – kterou mimochodem zbaví také zápachu.

Bolest zubů, co vážně nepotěší

Nepříjemnou patálii můžete řešit prášky, jistě. Ovšem výplach peroxidem má daleko lepší účinky! Je antibakteriální, tudíž spolehlivě ničí veškeré zárodky škodlivých bakterií, uleví od bolesti a ještě zaručí svěží dech. „Podržte“ tekutinu pár minut v ústech a několikrát denně opakujte. Než se dostanete k zubaři, je to fajn způsob, jak si v nouzi pomoct!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat