Prostreno.cz

Jablečný ocet je dobrý na akné a zpevní nehty

Jablečný ocet je osvědčený pomocník nejen v kuchyni, ale také i v celé domácnosti, navíc má i svá kosmetická využité, která stojí za vyzkoušení. Tato skvělá přírodní ingredience pomáhá při léčbě akné, posiluje nehty a zmírňuje vypadávání vlasů. Tyhle tipy musíte vyzkoušet na vlastní kůži.

Jablečný ocet má antiseptické, antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti, které jsou přínosné nejen při konzumaci, ale i při zevním použití.

Pro krásnou pleť

Díky svým vlastnostem udržuje ocet vaši pleť bez bakterií, mazu a prachových částic. Tím snižuje riziko vzniku akné, dokonce napomáhá obnovit a vyvážit hladinu pH pokožky.

Smíchejte stejné množství jablečného octa a studené vody. Touto směsí si pravidelně omývejte obličej, za pár dní uvidíte skvělé výsledky.

Pro krásné vlasy

Jablečný ocet také podporuje měkké a lesklé vlasy, zabraňuje nahromadění škodlivých látek na vlasech i na pokožce hlavy. Navíc také pomáhá obnovit přirozené pH pokožky hlavy.

Smíchejte ¼ šálku jablečného octa s 2 šálky vody. Aplikujte na již umyté, mokré vlasy i pokožku hlavy, vmasírujte do pokožky a nechte působit 5 minut, poté opláchněte studenou vodou a vlasy osušte. Nejlepších výsledků dosáhnete, když tuto kúru budete opakovat jednou týdně.

Pro pevné nehty

Díky dobrému podílu hořčíku, draslíku, vápníku a železa, podporuje ocet také zdravé a pevné nehty, navíc účinně bojuje s nehtovou mykózou.  

Smíchejte stejné množství jablečného octa a vody do malé misky. Do roztoku ponořte nehty na 5 až 10 minut, pokud bojujete s mykózou opakujte každý den, dokud mykóza nezmizí, preventivně stačí jednou za týden až 14 dní.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat