Prostreno.cz

Žehlení. Jak při něm ušetřit čas i nervy

Puky na kalhotách, co jsou na úplně špatném místě? Připálené prádlo následkem malé nepozornosti? To vůbec není konec světa! Zvlášť v případě, že máte po ruce cibuli a octovou vodu. Skvělý trik ale existuje i s pečicím papírem!

Co si budeme vykládat, žehlení nebývá příliš oblíbeným „sportem“. Také vám pohled na plný koš vypraného prádla způsobuje malou depresi, protože čas strávený u prkna se vždy protáhne na hodiny? Usnadněte si práci pomocí malých triků. Tyhle budete milovat!

Přítel alobal. Proč ho mít po ruce?

Znáte to, žehlička jede na plný výkon, ale stejně se vám pořád nedaří „vyhladit“ bavlněné oděvy k naprosté dokonalosti. Zkuste pod potah prkna vložit alobal, který bude odrážet teplo zpět na prádlo. Teď už po pár tazích můžete jít od válu!

Barevné potisky chtějí extra zacházení

Na oblečení dětí není o různé nášivky, potisky a ozdoby nouze. Všichni si umíte představit, jak moc by se ratolestem zamlouvalo, kdyby se nějak poničily, viďte? Trička s potisky „sjeďte“ vždy jen po roubové straně a obrázky pro jistotu přikryjte papírem na pečení. Tím zabráníte možné katastrofě i nejednomu slzavému údolí…

Nežádoucí lesk i puky. Co s tím?

K odstranění lesku na šatech vám výborně poslouží octová voda. Tahle malá vychytávka ale přijde vhod i při odstraňování puků na kalhotách, které se vám podařilo vytvořit na špatném místě. Stačí na ně položit hadřík navlhčený v octovém roztoku a znovu přežehlit. Nebude po nich ani stopy a vaše pověst dokonalé hospodyňky nijak neutrpí.

Umělá vlákna. Snesou teplo?

Silikonové látky a oděvy ze syntetických materiálů žehlete (pokud to vůbec potřebují) zásadně přes papír a s mírnou teplotou. Šátky z umělých vláken se za normálních okolností žehlit nemají, pokud přes ně však položíte balicí papír, půjde to dobře a rychle od ruky.

Připálené prádlo není katastrofa

I mistr tesař se někdy utne, takže si nebudeme namlouvat, že takové věci se prostě nedějí. Mimochodem, kdy jste něco podobného řešili naposledy? Poradíme vám, jak si v takových situacích poradit a rychle zlikvidovat důkazy. Zahnědlých skvrn se snadno zbavíte čerstvě rozkrojenou cibulí. Pokud jde o připálená místa, s nimi si poradí opět octová voda.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat