Prostreno.cz

Varovné signály, které prozradí špatnou restauraci

Už se vám někdy stalo, že jste vstoupili do špatné restaurace? Kdo by se něčemu takovému vyhnul, že? Méně kvalitních podniků je jako máku. Kterých největších prohřešků se dopouštějí? Nesedněte na lep amatérům v oboru!

SZPI uskutečnila v roce 2016 téměř 10 tisíc kontrol v provozovnách společného stravování, přičemž bezmála dvě stovky podniků dostaly stopku - převážně kvůli špatným hygienickým podmínkám. To ale není to nejhorší, co prozrazuje úroveň restauračních a stravovacích zařízení. Jak poznáte, že jste se dostali do gastronomického pekla?

Nikdo vás nepřivítá

Projdete okolo číšníka a ten vás ani nepozdraví? Čekáte dlouhé minuty u vchodu, ale nikdo nemá zájem usadit vás ke stolu? To zrovna neukazuje na to, že byste navštívili slušný podnik, který by dával na první dojem svých zákazníků. Možná budete chtít přehodnotit, kde se najíte a utratíte svoje peníze.

Jste ignorováni

V restauračním průmyslu existuje pravidlo, které říká, že do 60 vteřin poté, co se usadíte, byste v ruce měli držet menu. Pokud to v moci personálu není, což se stát může, měl by aspoň manažer restaurace, nebo kdokoli jiný, pronést, že obsluha u vás bude za minutku. V případě, že již hezkou chvíli sedíte, nikdo se vám nevěnujte po několik minut, a navíc všichni okolo vás chodí, aniž by se nějak snažili, je to jasný důkaz ignorace. Tahle loď taky nepluje tak hladce!

Nikdo nic neví

Jaká je polévka dne? A podává se vegetariánské jídlo? Jestli servírka nebo číšník nejsou schopni na tyto otázky odpovědět, a to i když už má restaurace hodinu otevřeno, nevěstí to nic dobrého. Jídlo může být sebelepší, nicméně když není nikdo, kdo by o něm něco věděl, nebo ho slušně donesl na stůl, podnik to dříve nebo později může zabalit.

Všude jsou samé rezervace

Usadíte se a všude okolo jsou samé rezervace. Kéž by zatím stál neutuchající zájem hostů! Čekáte, rozhlížíte se, objednáváte si, jíte. A stále nikdo nepřichází. Divné? Ani ne. Restaurace, která připomíná město duchů, se domnívá, že skrz falešné rezervace bude působit vytíženě. Houby s octem. U nově otevřených podniků je to možná omluvitelné, ale v souvislosti se „starými a zajetými“ se tenhle trik neodpouští.

Stoly a vybavení působí špinavě

Neexistuje nic, co by omlouvalo nepořádek a špínu na stolech a vlastně v celé restauraci – počínaje jejím okolím. Už při vstupu se totiž hodně pozná. No a pak hlavně za dveřmi. I jídelníček by měl být čistý, ne upatlaný od rajské omáčky. Taky je samozřejmostí, že pokud restauraci navštíví malé děti, měl by někdo vzít koště a zamést pod stolem. Nic z toho se nezdá v pořádku? Radši vezměte nohy na ramena, ani příbory nebudou hygienicky čisté! A evidentně ani tady nefunguje týmová práce.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Kotlety na víně

(3 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat