Prostreno.cz

Perfektní domácí pedikúra

Pravidelná pedikúra pomáhá udržovat nehty zdravé. Všechno to víte, ale stejně vám na ni nějak nezbývá? Nemusíte být profesionál, o své nehty i pokožku se postaráte v pohodlí domova. Třeba i s pomocí laků ve spreji, které usnadňují práci!

V podstatě stačí jen trocha vašeho času a chuť vypadat „tam dole“ dobře. Nohy si namáčet nemusíte. Pokud dáte přednost suché pedikúře, postačí vám k odstranění zrohovatělé kůže miniaturní brusky pracující na vysoké otáčky. Při tomto způsobu nehrozí krvácení ani zranění. Jinak se pedikúra začíná namáčením nohou ve vodě s bylinnou solí nebo vonnými oleji. Tím se pokožka zvláční a nohy se uvolní.

V hlavní roli sůl i citron

Doporučuje se i lázeň se šťávou z jednoho citronu a trošky epsomské soli (v lavoru setrvejte po dobu 10 minut, nohy osušte a poté aplikujte změkčovadlo na pokožku – a nechte aspoň 5 minut působit), přičemž nohy ještě trochu promasírujte. Odstraní se tak zbytky odumřelých kožních buněk. K urychlení procesu použijte pemzu a následně nohy opláchněte.

Kratší nehty jsou praktičtější

K tvarování použijte kleštičky a kvalitní pilník (třeba skleněný). Nehty pilujte pouze v jednom směru, aby se zabránilo lámání. Poté můžete použít leštěnku. Té se opravdu bát nemusíte. Pokud nehty neleštíte třikrát týdně, neoslabíte je. Jen se vyhladí a připraví pro případný nános laku. Jestli je třeba, zatlačte kůžičku pomerančovým dřívkem. Ovšem netlačte příliš, abyste si nepoškrábali nehty. A co nevzhledné praskliny na patách?

Ty mohou být hnízdištěm pro houbové infekce, které vedou k různým problémům s chodidly. Dbejte na pravidelné nanášení krému na nohy, který vám pomůže zablokovat vlhkost tak, aby nohy zůstaly měkké.

Použijte lak na nehty

V neposlední řadě je na čase namalovat nehty podle vlastního výběru. Samozřejmě musíte začít nejdříve základní vrstvou a následně použít barevný lak na nehty, přičemž mezi symboly letošního podzimu patří bordó, šedá, fialová a možná trochu překvapivě i oranžová. Pro extravagantnější typy se zase hodí stříbrná, zlatá a bronzová. Samozřejmě platí, že jednotlivé vrstvy by se měly nechat důkladně oschnout.

Pokud vás samotné lakování nehtů nebaví, počkejte si na vychytávku z britského trhu. Odtud k nám totiž míří laky na nehty ve spreji. Stačí jen nehty nastříkat a po uschnutí umýt ruce. Voda odstraní barvu z okolí nehtů, přičemž tam, kde má zůstat, bývá neporušená.

Zdroj: https://www.womenshealthmag.com/uk/beauty/a32780493/pedicure-at-home/, https://www.marieclaire.com/beauty/a5926/ultimate-diy-pedicure/





Celkem 2 komentářů

Siraellen
07.02.2022
jana kratochvílová
01.02.2022

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat