Prostreno.cz

Běžné problémy s česnekem a cibulí vyřeší jednoduché triky

Cibule a česnek patří nejen k české tradiční kuchyni. Schválně, kolik slaných jídel znáte bez jednoho či druhého? Je jich opravdu málo, že. Navíc cibule a česnek mají mnoho zdravotních benefitů pro naše tělo a právě v těchto chladných dnech bychom na ně neměli dát dopustit. Přesto jejich konzumace není tak snadná, máme pro vás několik triků jak si usnadnit loupání, krájení i jak zneškodnit nepříjemný zápach po požití.

Česnek a cibule je neodmyslitelná dvojka, bývá to stálice na nákupních seznamech i ve spížích. Nad cibulí si občas pobrečíme a česneku se někdy vyhýbáme jen z důvodu obav z nepříjemného zápachu. Máme, ale jinou možnost? Určitě ano!

Jak rychle oloupat česnek?

Schválně jak dlouho loupete česnek, když loupete každý stroužek po stroužku. Pokud potřebujete pár stroužků, tak proč ne, ale pokud potřebujte oloupat celou paličku a více, tak s tímhle trikem to bude hračka. Budete potřebovat dvě mísy, které když dáte proti sobě, do sebe mírně zapadnou. Paličku česneku rozdělte na stroužky, jak vám přijde pod ruku. Dejte do mísy, přiklopte druhou mísou a po dobu několika sekund pěkně s česnekem zatřeste. Budete překvapeni, jak snadné to je. Pokud máte menší množství, můžete použít i obyčejnou sklenici od okurek.

Česnek. To nejlepší pro zdraví

Konzumace česneku přináší celou řadu zdravotních benefitů, ale dokážete si představit, že každý den sníte alespoň jeden syrový stroužek? Neváhejte a sáhněte po potravinovém doplňku, sušený česnekový prášek v kapslích, snadno spolknete, a navíc se nemusíte obávat česnekového dechu.

Jak zabránit česnekovému dechu

Snědli jste jídlo plné česneku a pak vám došlo, že ještě máte schůzku a obáváte se společenského faux pas. Pak si tohle zapamatujte – a na česneku si můžete pochutnávat vesele, kdy budete chtít. Výrazné česnekové aroma zastaví hrnek mléka, anebo když v ústech rozžvýkáte snítku petrželové natě nebo máty. Tato ověřená finta zaručeně pomůže. Navíc snítka petrželky, bývá častou ozdobou jídel v restauraci, tak si ji nezapomeňte nechat nakonec.

Cibule už vás nerozbrečí

Jistě znáte vtipné krájení cibule v potápěčských brýlích. No nic proti, ale máme pro vás lepší způsob, a dokonce rovnou dva. Pokud před krájením přelijete cibuli a nůž horkou vodou, vaše oči už by při krájení slzet neměly. Dalším osvědčenou radou je použití ostrého nože, na tupý nůž musíte více tlačit, a tak cibulová šťáva stříká po celé kuchyni a nevyhne se ani očím. Pokud potřebujete v krájení pokračovat, stačí nožem přejet po syrové mrkvi a cibulová silice vás již dráždit nebude.





Celkem 16 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat