Prostreno.cz

Jak se zbavit česnekového zápachu na rukou. Vsaďte na sůl a kávu

Česnek je v kuchyni skvělým pomocníkem, ovšem zamést pachové stopy po jeho přítomnosti, to už je jiná písnička. Pořád nevíte, co na ně platí? My ano – kávová sedlina, pasta z jedlé sody a předmět z nerezové oceli!

Všichni víme, jak skvělý je česnek – a zdaleka nejen kvůli tomu, že dokáže jakýkoli připravovaný pokrm povznést na vyšší úroveň. K jeho dobré reklamě a pověsti přispívá i to, že nabízí mnoho účinků pro zdraví, včetně schopnosti léčit revmatismus, kornatění tepen, sklerózu nebo vysoký krevní tlak. Patříte mezi ty, kteří toto aromatické koření sice ctí, ovšem od jeho častějšího používání vás odrazuje typický zápach, kterého se těžko zbavuje? Pak mějte oči na stopkách, ať vám žádná z následujících informací neunikne…

Možná by hned ze startu neškodilo vysvětlit, proč je vlastně česnek tolik „voňavý“. Důvodem je obsah síry, která má typický pach na svědomí. Její nepřítomnost by vašim čichovým buňkám jistě ulevila, jenže zase by vás připravila o mnoho zdravotních výhod, které tento minerál nabízí. Jinými slovy, nezbývá nic jiného, než přijmout všechno, co jde s česnekem ruku v ruce. Naštěstí se s jeho zápachem dá bojovat. Stačí jen znát pár šikovných triků…

Citronová voda není jenom na žízeň

Každý, kdo je fanouškem přírodních prostředků na krásu, bezpečně ví, že voda s citronem je účinným prostředkem k zesvětlení tmavých skvrn na pokožce. Kromě toho je také výborným nápojem urychlujícím metabolismus, což by vám zase potvrdil nejeden dietář. S citronovou vodou ale můžete počítat i v případě česnekového „odéru na rukou“. Použijte ji hned po mýdle, uvidíte sami, co to udělá!

Citron a sůl? Ani tohle nezklame

Tyto dvě suroviny si mnozí spojují s jistým alkoholickým nápojem, nicméně jejich spolupráce se osvědčí i jinde. Hodně hospodyněk přísahá na to, že citronové plátky posypané solí jsou skvělým řešením nevábně vonícího problému. Jak se s nimi zachází? Nejprve se ruce umyjí vodou a mýdlem, poté se na pár minut přikládají na krizová místa.

Mazadlo z jedlé sody funguje také

Pokud máte citlivou kůži, které by se kontakt s citronem nemusel dvakrát zamlouvat, ani tak není důvod házet flintu do žita. Je tu ještě jedlá soda! Smíchejte dvě lžičky s trochou soli, zakápněte je kapkou vody, a vzniklou pastu si vmasírujte do rukou. Po minutě působení pozůstatky smyjte – a máte klid.

Kávová sedlina. Tu nevyhazujte

I když je presso hodně v kurzu, pořád existuje spousta těch, kteří na starého dobrého turka nedají dopustit. Je to váš případ? No výborně, i kávová sedlina, která zůstává na dně šálku, vás spolehlivě zbaví česnekových následků. Jen jí musíte nechat chvíli prostor k tomu, aby „nadělení“ pořádně absorbovala.

Předmět z nerezu. Neváhejte ho použít

Tohle možná zní jako příběh ze života porodní asistentky, ale věřte, že tření rukou o jakýkoli předmět z nerezové oceli vyřeší vaši nesnázi. Molekuly z oceli a molekuly ze síry se navzájem přitahují, tudíž je asi jasné, na základě čeho tohle „kouzlo“ funguje. Pokud to nezabere hned napoprvé, druhý pokus určitě neselže!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat