Prostreno.cz

Zajímavá využití ústní vody. Funguje třeba jako zmizík na modřiny

Máte v koupelně ústní vodu? Kromě toho, že chrání vaše zuby před bakteriemi, zmenšuje i rozšířené póry. Zatne také tipec rýsujícímu se akné nebo lupům. I jako náhrada deodorantu funguje na jedničku!

Ústní vodu má doma kdekdo. Tato součást běžné denní hygieny osvěžuje dech, pomáhá předcházet zubním kazům, a dokáže odstranit až 60 % bakterií, které se zabydlují v mezizubních prostorech. Napadlo by vás ale, že se dá skvěle uplatnit i jinde? Zní to možná bláznivě, nicméně „kloktadlo“ s typickou chutí platí na celou řadu problémů týkajících se krásy. O kterých přesně je řeč?

První pomoc, když se klube pupínek

V okamžiku, kdy vidíte, nebo máte pocit, že se vám na tváři pomalu rýsuje nežádoucí útvar, je každá minuta drahá. Co si v takové situaci počít? Utíkejte do koupelny a uchopte láhev s ústní vodou. Když jejím malým množstvím navlhčíte vatový tampon, který necháte na „místě činu“ působit co možná nejdéle (klidně i přes noc), máte velkou šanci, že se uhřík vzdá – úplně bez boje.

Kouzelný fígl na rozšířené póry

Aplikovat trochu ústí vody na nos i lícní kosti je skvělý nápad, pokud vás doslova ničí rozšířené póry a černé tečky. Mimochodem, přesně tohle je také báječným řešením k odstranění přebytečného mazu, který nahrává vzniku akné.

Zmizík modřin, co se hodí

Máte na kůži pořádné „jelito“, které se vážně příliš nehodí k tričku s krátkými rukávy? Nemusíte si hledat ve skříni náhradní oblečení, použijte ústní vodu! Pokud si s ní modřinu promasírujete pár minut, uvidíte, že nebude tak výrazná – a s každým dalším opakováním bude vidět ještě méně.

Funkční náhrada deodorantu

Díky obsahu alkoholu v ústní vodě se můžete spolehnout na to, že vaše podpaží bude svěží a bez případného zápachu až několik hodin. Zkuste tímto zlepšovákem nahradit obvyklý deodorant ihned po sprchování. Co se nevsákne po deseti minutách, to z pokožky setřete.

Prostředek proti lupům. Vážně

Voda, se kterou si po čistění zubů vyplachujete ústa, obstojí i v boji proti lupům. Jak s ní zacházet, aby se neminula účinkem? Jakmile si na vlasy aplikujete šampon a vytvoříte pěnu, trochou ústní vody proveďte masáž pokožky hlavy. Poté vše opláchněte vlažnou vodou a použijte kondicionér.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat