Prostreno.cz

Netradiční využití kukuřičného škrobu

Prostředek na zmírnění dětské vyrážky, náhražka deodorantu, lék na popáleniny i ničitel zápachu linoucího se z bot? Ano, tohle všechno představuje všestranný kukuřičný škrob, se kterým se obvykle zahušťují omáčky.

Jak již název napovídá, kukuřičný škrob se získává ze zrn kukuřice. Pro svou jedinečnou zahušťovací schopnost se hojně používá do omáček, sosů, polévek, moučníků, přesnídávek i k přípravě ovocných náplní. Máte tohoto sypkého pomocníka doma i vy? Pak byste měli vědět, že jeho uplatnění daleko přesahuje hranice kuchyně. Co všechno kukuřičný škrob dokáže?

Stopka dětské vyrážce způsobené plenkami

Má vaše maličké opruzeniny, které se dají nazvat „plenkovou vyrážkou“? Ještě dřív, než vyrazíte pro pomoc do lékárny, zkuste dát šanci kukuřičnému škrobu. Máte dokonce dvě možnosti, jak tohoto spasitele využít! Buď s ním poprášíte nepříjemnou patálii při každém přebalování, nebo ho prostě a jednoduše přidáte do vaničky, až bude čas koupání. Po desetiminutové koupeli, jakmile se léčivé látky absorbují do pokožky, se vašemu pokladu nesmírně uleví.

Úleva od popálenin s okamžitým účinkem

Znáte to, stačí chvilka nepozornosti a bolístka je na světě. Musíte ale s povrchovou popáleninou hned utíkat k lékaři, aby vám doporučil nějaké mazání? Ale kdepak. Připravte si vlastní medicínu, jež vám poskytne úlevu a urychlí hojení. Recept je snadný – rozmíchejte lžíci kukuřičného škrobu ve větší sklence vody. Roztokem si následně ošetřete postiženou oblast a hned vám bude lépe. Jen tak mimochodem, tenhle zlepšovák zabere i tehdy, když se vám poněkud vymstí dlouhý pobyt na sluníčku. Všichni přece víme, jak jsou jarní paprsky zrádné…

Náhrada deodorantu, o které je dobré vědět

Ještě jste neobjevili deodorant, který by vám ve všech směrech vyhovoval? Možná by nebylo na škodu vyzkoušet kukuřičný škrob. Když si s ním poprášíte příslušnou oblast hned po sprše, vaše podpaží zůstane příjemně suché, čímž se sníží riziko nepříjemného zápachu i kontaktní dermatitidy. Nutno podotknout, že sypký prášek skvěle funguje také jako „osvěžovač bot“. Stačí jen jeho malé množství nasypat do obutí a nechat působit přes noc. Ráno obsah jednoduše vyklepete a můžete se obouvat.





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat