Prostreno.cz

Jak nejlépe odstranit z vlasů pach cigaretového kouře

Ať už jste vystaveni cigaretovému kouři, dýmu z táboráku nebo jinému typu této "páry", budete se chtít naučit, jak z vlasů ten proradný odér dostat. Co použít? Zachrání vás vodka, jedlá soda či jablečný ocet?

Bohužel, kouř z cigaret nebo ohně se nedostává jen do oblečení, ale i do vlasů. Někdy se dokonce stává, že ani umytí šamponem nepomáhá! Víte, jaké máte možnosti?

Smíchejte citrus s vodou

Pokud máte po ruce citron či pomeranč, oloupejte jej a kůru vložte do nádoby s rozprašovačem (naplněné vodou). Nechte 20 minut odstát a následně „voňavou vodu“ rozstříkněte na prameny. Vlasy nechte proschnout.

Vyzkoušejte sodu na pečení

Jedlou sodu lze nalézt v 99 procentech domácností. Už jste z ní někdy vytvořili vlasovou mlhu? Pokud již na dálku připomínáte udírnu, je ten nejvyšší čas. Zkombinujte šálek vody se dvěma lžícemi jedlé sody (dávku zdvojnásobte, pokud máte dlouhé nebo husté vlasy). Jakmile se soda rozpustí, je připravena k aplikaci – opět s pomocí láhve s rozprašovačem.

Spolehněte se na jablečný ocet

Kromě jeho dalších četných použití může jablečný ocet pomáhat zbavit se zbytků kouře od táboráku. Jak ho dostat do vlasů? Stačí smíchat stejný díl jablečného octa s vaším oblíbeným šamponem. Poté si jednoduše umyjte vlasy. Jablečného „ocasu“ se přitom bát nemusíte. Jakmile kštici vysušíte, zmizí.

Nechte pracovat slunce

Věřte tomu nebo ne, od kouřového zápachu ve vlasech pomáhá i sluneční záření. Otevřený prostor, čerstvý vzduch a ultrafialové paprsky pracují spolehlivě, rozptylují a neutralizují pachy.

Vytáhněte vodku

Vodka je oblíbeným nápojem mnoha lidí. Každý den prokazuje svou užitečnost jako neutralizátor nežádoucích pachů. Proč toho nevyužít? Pokud vodku rozprášíte do svých vlasů, alkohol eliminuje pachy a poté se odpaří. Opět si k ruce přizvěte sprejovou lahvičku. Tu naplňte jedním dílem vody a stejným množstvím vodky. Po nanesení na kštici nechte vlasy uschnout.

Dejte šanci esenciálním olejům

Esenciální oleje jsou další skvělou volbou. Jejich vysoká koncentrace poskytuje úžasné výsledky. Nakapejte svoji oblíbenou vůni do dlaní, promněte ruce a prsty zajeďte do vlasů. Zápach se rázem stane minulostí.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat