Prostreno.cz

K čemu využít bílý ocet? Hodí se do vany a odstraňuje nálepky

Jedna tekutina, co bojuje hned na několika frontách? Pokud přijde řeč na bílý ocet, nelze o tom pochybovat. Prodlouží totiž životnost řezaných květin, přispěje k léčbě ekzémů a vdechne nový život staršímu dřevěnému nábytku.

Není ocet jako ocet. V závislosti na tom, z jakého vína se vyrábí, se liší i jeho barva. Nemusíte tedy v obchodě narazit jen na ten červený, protože existuje třeba i růžový či bílý. A na ten poslední se dnes zaměříme, co vy na to? Jeho široké využití by totiž byl hřích nepoznat. Kam až sahá pole působení tohoto „bledého pomocníka“?

Velký nepřítel hodně tvrdohlavého lepidla

Schraňujete si hezké nebo zajímavě tvarované nádoby či lahve s tím, že se mohou ještě na něco hodit? Pak vám asi nemusíme připomínat, že sundávat z nich cenovky a etikety je poměrně náročný úkol, co dokáže pěkně zabrnkat na nervy. Naštěstí je tu bílý ocet! Nejprve ho zřeďte s vodou a roztok aplikujte tam, kam je třeba. Po chvilce působení se můžete opět vrhnout do odstraňování nechtěných štítků. Jen s tím rozdílem, že teď ušetříte nehty, čas i vaši psychiku.

Tajná přísada detoxikační koupele

I Helena Trójská údajně přidávala bílý ocet do své obvyklé lázně. Důvod? Prý ji nesmírně pomáhal k uvolnění těla i mysli. Kde je pravda, těžko soudit, nicméně jedno se mu upřít skutečně nedá. Obnovuje pH pokožky a má detoxikační vlastnosti. To by vám mohlo být velmi užitečné v případě, že bojujete s kožními neduhy, jako jsou vyrážky či ekzémy. Možná by vás mohlo zajímat i to, že jeho přirozené protizánětlivé vlastnosti dokážou ulevit od bolestí kloubů i namožených svalů. Zkusíte se s ním dnes vykoupat?

Leštidlo dřeva, co je za hubičku

Potřebovali byste trochu oživit dřevěný nábytek, jenže se vám za žádnou cenu nechce vyhrnout si rukávy a znovu ho lakovat? Pak k jeho osvěžení využijte levný domácí zlepšovák, který si „umícháte“ za pár minut i korun. K jeho výrobě budete potřebovat půl litru teplé vody, čtyři lžíce octa a dvě lžíce olivového oleje. Směs následně naneste na dané kusy nábytku a těšte se z výsledku téhle kosmetické „kamufláže“.

Výživa pro řezané květiny? Ano, to také

I když milujete řezané květiny, moc často je nekupujete, protože „vydrží jen chvíli“? Takhle to být nemusí. Když jim do vázy s vodou přidáte i trochu cukru a bílého octa, neuvěřitelně jim prodloužíte trvanlivost. Ostatně, přesvědčit se o tom můžete sami a na vlastní oči…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat