Prostreno.cz

Kolik stojí nejdražší kuchyně na světě?

Kuchyně je srdcem domu, místo určené k vaření a skladování jídla. Jedná se o kreativní prostor plný překvapení a zážitků. Jistě, že se dá uvařit i na dvouplotýnkovém elektrickém vařiči, ale to není případ nejdražších kuchyní světa. Která stojí majlant? Z téhle částky půjdete do kolen!

Luxusní kuchyně posouvají vaření na další úroveň. Jedna z nich jistě zaujme i vás – minimálně cenou. Nebo snad luxusem?

Britský návrhář interiérů a mistrovský řemeslník představil nejdražší kuchyni na světě, která kdy byla vytvořena. Jmenuje se „Fiore di Cristallo“ a jejím otcem je Claudio Celiberti, jenž ji společně s kuchařem celebrit Aldem Zillim odhalil na londýnské prestižní akci s názvem One Mayfair. Tvorba této kuchyně se protáhla na více než 12 měsíců, ale podle všeho to stálo za to. Prostor se pyšní úžasnými designovými vlastnostmi, nádhernými materiály a poctivou řemeslnou prací.

V hlavní roli křišťál

Kuchyň na zakázku zahrnuje řadu ultra-luxusních povrchových úprav včetně skříní vyložených pevnou mědí, což je minerál uznávaný za hygienické vlastnosti, který inaktivuje škodlivé mikroby. Každá z 27 skříní, které stály přes 400 000 liber (11 milionů a 920 tisíc korun), mají kliky a úchytky z křišťálu. Kuchyně je navíc vybavena křišťálovým ostrovem v hodnotě 36 850 liber, kamennou pracovní deskou v hodnotě 2 680 liber.

Středem kuchyně je moderní, ale elegantní lustr ze Swarovski krystalů. Toto jedinečné osvětlení okamžitě přitáhne pozornost každého, kdo daného prostoru vstoupí. A co teprve spotřebiče! I tady je to „jiná liga“. Pomocníky na míru vyrobila specializovaná německá společnost, která se na trhu pohybuje víc než 300 let. Třeba taková chladnička v tomhle případě přišla na 5000 liber (149 tisíc korun), a za kávovar majitel zaplatil 1714 liber, což je 50 tisíc korun.

Osobitý luxus versus standardní požadavky

Fiore di Cristallo je odborníky oceněna jako nejdražší kuchyně na světě, která v konečném součtu stojí neuvěřitelných 1,6 milionu dolarů, tedy v přepočtu zhruba 36 milionů a 320 tisíc českých korun. V porovnání s našimi, „běžnějšími“ kuchyněmi rozdíl jako hrom.

Pokud zajdete do tuzemského kuchyňského studia, necháte si zpracovat designérský návrh a vaše představa zahrne veškerý servis a vestavěné spotřebiče, návrhy cen se nejčastěji budou pohybovat od necelých 65 tisíc do téměř 178 tisíc. Průměrná cena většiny kuchyní je kolem 110 tisíc korun, pochopitelně v závislosti na požadavcích.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat