Prostreno.cz

Vyžeňte pavouky z domu pomocí osvědčených triků a rad

Esenciální mátový olej, citron nebo ocet. Z těchto prostředků mají pavouci respekt. Čím potřít rámy oken a jak se vyrábí účinný repelent? Vše se dozvíte z následujících řádků!

Odmítáte tolerovat nezvané návštěvy pavouků, které vás děsí svou velikostí i počtem nohou? Nenechte se od nich zahnat do kouta a ukažte jim, kdo je tady pánem! Zbraně proti těmto nepřátelům klidu a rodinné pohody máte dokonce po ruce, aniž byste o tom tušili. Konkrétně tyhle patří mezi ty nejúčinnější!

Mátový deodorant. Ten se nemine účinkem

Vzhledem k tomu, že tvorové, kteří se řadí mez členovce, do vašeho obydlí zpravidla pronikají prasklinami i všemožnými titěrnými otvory ve zdech, zajistit všechny „vchody“ samozřejmě nelze. To ale pořád ještě neznamená, že jste, jak se říká, „nahraní“! Již několik studií s průkaznými daty poukázalo na skutečnost, že určité sloučeniny obsažené v mátovém esenciálním oleji jsou pro hmyz, myši i pavouky zkrátka nesnesitelné. Použijte tedy 10 až 15 jeho kapek, smíchejte je s vodou a tekutinu přelijte do rozprašovače. Vytvořený odpuzovač důkladně „protřepejte“ a nastříkejte ho do všech místností. Rázem bude po starosti!

Citron jako aromatické varování

Pro mnohé je kyselý citrusový plod báječnou kuchyňskou ingrediencí, spolehlivou kosmetikou i všestranným úklidovým prostředkem. Řadíte se k jeho skalním fanouškům i vy? Pak byste měli vědět, že jeho svěží vůně přiměje tvůrce pavučin, aby co nejrychleji opustili prostor. Proč tedy citronové slupky strategicky nerozmístit po domě, nebo jimi nepotřít rámy oken či dveří?

Nezklame ani ocet

Jen stěží bychom hledali domácnost, ve které by se nenacházela láhev „obyčejného“ octa. K čemu obvykle slouží vám? Možná s jeho pomocí čistíte spáry mezi dlaždicemi a zbavujete se nehezkých plísní. Tím jeho pole působení ale přece ještě nekončí! V případě, že ho promísíte s vodou, jako výše zmíněný esenciální mátový olej, máte k dispozici spolehlivý „pavoučí repelent“. Dáte tomuhle zlepšováku šanci?

Zdroj: www.countryliving.com/uk/homes-interiors/interiors/how-to/a56/how-to-keep-spiders-out-of-your-house-the-natural-way/, www.housewifehowtos.com/clean/get-rid-spiders-home/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat