Prostreno.cz

Domácí řešení ucpaného odpadu

Zase vás neprůchodný odtok připravuje o čas i nervy? Ocet, jedlá soda, kondicionér nebo kuchyňská sůl mu hodně rychle domluví. Čemu dáte přednost?

Čas od času se to prostě stává. Potrubí se ucpe, voda přestane odtékat a celou apokalypsu doplní ještě případný zápach, před kterým není úniku. Zatímco ve vaně, umyvadle nebo sprše jsou viníkem nahromaděné vlasy a vousy, ve dřezu bývají hlavními pachateli zbytky jídla a oleje, jež se v odtoku vesele hromadí. Musíte v takových chvílích ale nutně volat instalatéra? Zkuste nejprve tyto prostředky, je docela dost možné, že vás jeho návštěvy ušetří. A jsou podstatně levnější než služby profesionála!

Ocet a jedlá soda, řešení za hubičku

Ocet s jedlou sodou má doma takřka každý. Jedno i druhé lze využít v kuchyni, stejně jako při úklidu. Ovšem kombinace těchto pomocníků dokáže protáhnout i ucpaný odpad, což ví málokdo. Tajemstvím jsou alkalické vlastnosti sody a obsažené kyseliny v octě. Nejprve do odtoku nalijte teplou vodu a poté tam nasypejte sypkého zachránce. Po deseti minutách působení by ho měl následovat octový výplach opět doplněný trochou vody.

Kondicionér. Bez legrace

Kondicionér je hned po šamponu asi nejvyhledávanějším vlasovým přípravkem. Pokud má své čestné místo i ve vašem kosmetickém arzenálu, neváhejte ho v krizové situaci zaměstnat. Trubky pěkně promaže a jeho vůně navíc odstraní onen zmíněný nepříjemný zápach. Ptáte se, jak s ním pro úspěšnou akci zacházet? Zkrátka ho „pošlete“ do inkriminovaného místa a po chvilce vypláchněte silnějším proudem z kohoutku.

Sůl? Je vážně nad zlato

Zatímco výživoví poradci by vás za plnou slánku zřejmě nepochválili, pravdou je, že jsou momenty, kdy se tohle ochucovadlo skutečně hodí. Zhruba půl šálku vmíchejte do horké vody a hurá s tím do odpadu. V případě, že si stále nedá říct, do něj přisypejte ještě kypřicí prášek a zalijte pořádnou dávkou octa. Zakrátko by mělo dojít k chemické reakci, která rozloží mastné kyseliny a vyřeší váš problém.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat