Prostreno.cz

Kávová sedlina je vzpruhou i pro vaše vlasy

Vyhazovat sedlinu z kafe? Kardinální chyba! Oživí vaše vlasy, naleští gril, nahradí mýdlo, vyčistí spálené hrnce a odpudí blechy. I jako likvidátor tmavých kruhů pod očima je doslova k nezaplacení.

Den bez své oblíbené mleté kávy si neumíte ani představit? A jak nakládáte s tím, co pak zbyde na dně šálku? Pokud sedlinu vyhazujete s pocitem, že se vůbec na nic nehodí, jste sami proti sobě. K čemu se dá tento pro mnohé neužitečný odpad využít? Tohle si někam zapište pěkně tučným písmem!

Vzpruha pro vlasy. Levná a účinná

Necháte-li zbylý obsah hrnku trochu proschnout, což lze urychlit i jeho vložením do trouby, máte k dispozici přímo famózní vlasový přípravek. Jakmile si ho vmasírujete do pokožky hlavy, necháte chvíli působit a poté smyjete, hříva bude vyživená, lesklá, hebká a poddajná. A co víc, díky antioxidantům obsaženým v kávě se urychlí i její růst!

Náhrada mýdla, která splní svůj účel

Kdyby vám čistě náhodou došlo mýdlo, nezapomínejte na to, že ho může zastoupit i výše uvedený „materiál“. Nemusíte vůbec pochybovat o tom, že z kůže odstraní i odolné nečistoty, zbaví ji odumřelých kožních buněk a celkově ji zjemní.

Zmizík tmavých kruhů pod očima

Vinu za nehezké kruhy pod očima lze přičíst nedostatku spánku, alergii, dědičnosti, konzumaci alkoholu nebo tendenci organismu k zadržování vody. Ať už ale pomyslný vítr fouká odkudkoli, východisko z téhle šlamastyky představuje kombinace kávové sedliny s trochou olivového oleje. Takto připravené mazání rozšíří cévy, podpoří krevní oběh a zlikviduje otoky pod spodními řasami, které zbytečně přidávají roky navíc.

Čistič grilu. Vážně

Bytostně nesnášíte čištění grilu a sundávání lepkavých a mastných usazenin z jeho roštů? Tak teď se to změní. Přizvěte na pomoc sedlinu a půjde vám to jako po másle! Mimochodem, tenhle zlepšovák oceníte i při mytí připálených hrnců a pánví.

Odpuzovač blech, který se s tím nepáře

Má váš čtyřnohý parťák v kožichu nezvané návštěvníky, kteří se začínají poohlížet i po vaší domácnosti? Zatněte jim tipec dřív, než bude pozdě. A proč ne třeba kávovou usazeninou? Stačí ji jednoduše vtírat do zvířecí srsti.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat