Prostreno.cz

Využití epsomské soli v domácnosti

Není sůl jako sůl. Jako epsomská vyčistí dlaždice, spáry i útroby pračky, přičemž naleští a odmastí koupelnová umyvadla a kuchyňské dřezy. Zároveň vyživí rostliny, zažene škůdce a podpoří růst trávníku. Cože? Vy ji ještě nemáte?

S epsomskou neboli hořkou solí si polévku sice neochutíte, přesto je dobré mít ji k dispozici. Tuto přírodní formu hořčíku se doporučuje používat spíše zevně, a to především ke zklidnění a detoxikaci těla, odbourání stresu, úlevě od migrény nebo pro rychlejší regeneraci napjatých svalů. Všechny tyto výhody získáte jejím přidáním do koupele, nicméně i mimo vanu vám ukáže, jak si dokáže poradit v celé řadě situací. Kterých konkrétně?

Dokonale čisté obklady a spáry

Vmícháte-li epsomskou sůl do tekutého písku, získáte účinný prostředek, který hravě zatočí i s těmi nejzašlejšími a nejznečištěnějšími povrchy a obklady, na něž se dlouho nesáhlo. To vše bez zdlouhavého drhnutí a zbytečných nervů! Po spojení jmenovaného prášku s šálkem vlažné vody vznikne zase přípravek, jenž spolehlivě zlikviduje všechny usazené nánosy v dávkovači pračky. Stačí ho jen nalít do zásobníku a zapnout krátký prací program.

Všestranné leštidlo, které se hodí

Epsomský slaný roztok vám vytrhne trn z paty i při čistění dřezu v kuchyni, protože odmašťuje a ještě pohlcuje nežádoucí zápach. Připravte si ho raději ve větším množství, jelikož tenhle univerzální pomocník je i jako leštidlo koupelnových umyvadel doslova k nezaplacení…

Už žádná havěť na zahrádce

Vysázené květiny, okrasné keře, zelenina nebo dřeviny. To jsou časté cíle nezvaných návštěv mšic, mravenců, slimáků a dalších živočichů, před kterými se snažíte úrodu i živé dekorace ochránit za každou cenu. Silnou zbraní může být právě zmíněný sypký parťák, který škůdce odpuzuje. Ptáte se, zda nemůže rostlinám nějak výrazně uškodit? Obavy jsou zbytečné, je to přesně naopak. Vzhledem k obsahu síry a hořčíku funguje jako skvělé hnojivo, které i z unaveného trávníku udělá pětihvězdičkové golfové hřiště.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat