Prostreno.cz

Úklid domácnosti výhradně přírodními prostředky

Geniální triky na úklid celé domácnosti jen s pomocí přírodních prostředků nezatíží ani vaši peněženku, ani přírodu, a uklizeno budete mít navíc bleskurychle!

Mnoho míst v bytě uklízíme často jen velmi zběžně, nebo je dokonce ignorujeme úplně. Přitom existují velmi snadné přírodní triky, jak vyčistit i problémová místa.

Kuchyňské skříňky

Na úchytkách a také na výřezech kuchyňských skříněk se usazuje prach a nepořádek, který snadno odstraníte směsí dílu rostlinného oleje a dvou dílů sody. Směs pak pomocí kartáčku řádně vetřete a následně otřete vlhkou utěrkou.

Usazený vápník

Rozkrojený citron vám pomůže zbavit se zavápněných vodovodních baterií. Jednoduše je citronem potřete a pak opláchněte vodou a vysušte.

Hlava sprchy

Usazeniny na sprchové hlavici je velmi těžké odstranit. Ale s následujícím trikem to půjde raz dva – naplňte plastový sáček 1 lžící sody a 200 ml octa a připevněte přes noc na sprchu. Druhý den se i odolná špína rozpustí sama od sebe.

Odpad

Ucpal se vám odpad? Pak vyzkoušejte tenhle přírodní čistič: nejdřív dejte do odpadu sodu a nechte ji několik minut působit, potom přelijte octem – a hotovo!

Matrace

I matrace byste měli čas od času vyčistit. Nasypte na ni trochu prášku do pečiva, pokud chcete, můžete přidat i pár kapek levandulového oleje. Nechte několik hodin působit a pak pořádně vysajte běžným vysavačem.

Žaluzie

Žaluzie prach doslova přitahují, ale není potřeba utírat každou jednotlivou žaluzii zvlášť. Omotejte kousek látky kolem kuchyňských kleští a můžete čistit hned dvě najednou.

Zdroj: www.ecohome.com, www.howtodoit.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Cibulačka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat